Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısını sordu

Akın, Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Çevre ve Şehircilik Bakanı´na binaların almak zorunda oldukları Enerji Kimlik Belgesi konusunu sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Çevre ve Şehircilik Bakanı´na binaların almak zorunda oldukları Enerji Kimlik Belgesi konusunu sordu. Enerji Performans Yönetmeliği hükümlerine göre 2 Mayıs 2017 tarihine binaların Enerji Kimlik Belgesini almaları gerekiyordu.
Ahmet Akın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ?5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu 02.05.2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun 7. Maddesinde öngörülmüş olan yönetmelik ise 05.12.2008 tarihli ve 27075 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Binalarda Enerji Performans Yönetmeliğine 2010 yılında eklenen Geçici 3. Madde ile mevcut binaların kanunun yayımı tarihinden sonraki 10 yıl içinde tamamının Enerji Kimlik Belgesi alması hükme bağlanmıştır. Buna göre mevcut binaların Enerji Kimlik Belgesi alması için öngörülen süre 2 Mayıs 2017 tarihinde sona ermektedir. Bizim tespitlerimize göre bu konuda ciddi bir ilerleme yok. Toplam sayıya göre çok az sayıda binanın Enerji Kimlik Belgesini aldığına ilişkin iddialar var? dedi.
Akın, Mehmet Özhaseki´ye şu soruları yöneltti: Ülkemizde toplam bina sayısı nedir? Şu ana kadar binaların ne kadarı Enerji Kimlik Belgesi almıştır? Yönetmelik ile öngörülen sürenin dolmasına kısa bir zaman kalmasına rağmen toplam bina sayısının sadece %5´inin şu ana kadar Enerji Kimlik Belgesi aldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise mevzuat hükümlerine rağmen bu konuda başarı sağlanamayışının nedeni nedir? Şu an itibariyle yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi sayısı nedir? Mevcut sayı yeterli midir? Kamu binalarının ne kadarı Enerji Kimlik Belgesi almıştır? Binaların Enerji Kimlik Belgesi alması için öngörülmüş olan sürenin uzatılması yönünde bir çalışma yapılmakta mıdır? Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli