Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, enerji şirketlerini eleştirdi

Akın, enerji şirketlerini eleştirdi

Vatandaşın elektrik ve doğalgazını ücretsiz olarak verin

Enerji şirketlerine ?Türkiye seferber olmuş, siz daha neyi bekliyorsunuz?´ sözleriyle soru yönelten CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrik ve doğalgazın vatandaşlara ücretsiz verilmesini istedi.
Akın, korona virüsle mücadelede tüm Türkiye seferberken elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin hiçbir şey olmuyormuş gibi davranmalarına sert tepki gösterdi.
Akın, ?Deve kuşu misali başlarını toprağa gömenler yarın bu salgın bittiğinde hangi yüzle vatandaşın karşısına çıkacaklar. Elektrik ve doğalgazın vatandaşa ücretsiz verilmesi için daha neyi bekliyorsunuz?? dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısıyla Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldığını, iş dünyasından da bu kampanyaya katılımlar olduğunu hatırlatan Akın, Cumhurbaşkanının çağrısına rağmen enerji şirketlerinden herhangi bir katılım olduğunu kamuoyunun duymadığını ifade etti.
Akın, ?72 doğalgaz şirketi ile 21 elektrik dağıtım şirketinden ?tık´ yok! Başta 8 milyon doları bir seferde tartışmalı vakıflara aktaran şirket olmak üzere doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketleri başlarını kuma gömmüşler. Sizlerden bağış yapmanızı bekleyen yok! Sadece 6 ay vatandaşın elektrik ve doğalgazını ücretsiz olarak verin yeter!? diye konuştu.
Akın, CHP´li belediyelerin korona virüsten etkilenerek işini kaybedenlere, kepenk kapatan esnafa, geçinmekte zorlanan vatandaşlara yardım elini uzatmasını engelleyen kararlara imza atan iktidarın zorunlu tutulan bağışlara da müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.
Milli Dayanışma Kampanyası adı altında zorunlu olarak işçiden, öğretmenden, memurdan, zorunlu olarak para toplanmasını eleştiren Akın, ?Doğalgaz vanalarının başındaki BOTAŞ işçilerinin maaşlarından 200´er ve 400´er kesiyor. Zor geçinen öğretmenlerimize mesajlar, Yargıtay çalışanlarına da yazılı talimatlar gönderilerek insanlarımız bağış yapmaya zorlanıyorlar. Bağış yapmak gönüllülük esasına dayanır. Hiç kimse zorunlu tutulamaz. Ama gönüllülük esasına dayalı, şeffaflık üzerine kurulu, gerçekten ihtiyaç sahiplerine giden yardımları engellemek ne vicdana sığar ne de insanlık onuruna yakışır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli