Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, Erdek Belediyesi´nde

Akın, Erdek Belediyesi´nde

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın: ?Devlet, Erdek´e destek vermeli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Erdek Belediyesi´ni ziyaret etti. Akın, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve Erdek Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Canan Kırdar ile karşılıklı düşünce alışverişinde bulundu.
Erdek´in, Güney Marmara´nın incisi konumunda bulunduğuna dikkati çeken Akın, şunları söyledi:
?Erdek Belediyesi, içinde bulunduğu borç batağına bu yönetim zamanında düşmedi. Kendisinden önceki AKP yönetiminden büyük bir borç devraldı. Düşünün ki, başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere beş yıl önce kurulan büyükşehir belediyeleri bile iflas etti. Bu arada Erdek Belediyesi´nin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden 19 milyon lira alacağı bulunuyor. 

Bu para ödense Erdek belediyesi, personeline aylardır süren maaş borçlarını ödediği gibi kasasında bile para kalır. Durum böyle olduğu halde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Erdek Belediyesi´nin personeline maaş ödeyemediği dedikodusunu yapmasını anlamak mümkün değil.?
Erdek Belediyesi´nin içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkması için hâlen yönetimde bulunanların çabalarının yeterli olmadığını vurgularken, ?Kimsenin elinde sihirli değnek yok? diyen Akın, devletin de Erdek´e destek olması gerektiğini belirtti. Akın, ?Ekim ayından itibaren Erdek için özel çalışmalar yapacağım. Başta Balıkesir milletvekilleri olmak üzere Bakanlarla da görüşeceğim. Çünkü Erdek´in geçimi çok büyük ölçüde turizm ve tarımdan sağlanıyor? dedi.
MARMARA´YA GİDECEKLER
Akın, 16 Ağustos 2019 Cuma günü, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı ve CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ile birlikte Marmara Adası´nı ziyaret edecek. Akın, ?Bu ziyaretimizin amacı ?geçmiş olsun´ anlamını taşıyacak.?
Akın, Marmara yangını sırasında tüm gelişmeleri yakından izlediğini sözlerine eklerken, ?Yangını söndürmek için fedakarca çalışan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Akın Erdek Belediyesi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli