Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Akın, esnafın sesi olmaya kararlı

Akın, esnafın sesi olmaya kararlı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edremit ilçesinde yaptığı ziyaretlerde hemşerileri ile bir araya geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edremit ilçesinde yaptığı ziyaretlerde hemşerileri ile bir araya geldi.
Esnafı gezen ve sorunlarını dinleyen Akın, CHP İlçe Başkanlığı ile İYİ Parti İlçe Başkanlığı´nı ziyaret etti.
Beraberinde Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan ve ilçe yöneticileri ile İYİ Parti´yi ziyaret eden Akın, burada İYİ Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz ve yönetiminin misafiri oldu.
Daha sonra CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, ilçe yöneticileri ve Milletvekili Ensar Aytekin ile birlikte Edremit Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi´ni ziyaret eden Akın, yaşanan ekonomik buhranda esnafın sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Edremit Romanlar Derneği´ni de (EDROM) ziyaret eden Akın, buradan CHP Edremit Kadın Kolları ve Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu´nun düzenlediği "Önce İnsan ve Gelecek İçin El ele" Roman çalıştayına katıldı.
Akın, burada yaptığı konuşmasında AK Parti hükümetinin Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi´ni 2016 yılında yayınladığını ama bunun kağıt üzerinde kaldığını söyledi.
Romanları toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini belirten Akın, ?Ama ne yazık ki, Romanların, en temel haklarını diğer vatandaşlarla eşit ölçüde kullanamadığına şahit olabiliyoruz. Romanlar eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetler alanındaki en temel haklara erişemediği gibi saydığımız tüm alanlarda ayrımcılığa da uğruyor.? dedi.
?2023 Eğitim Stratejileri için Roman toplumuna danışıldı mı?? diye soran Akın, ?Roman STK´lar toplantılara davet edildi mi? Edildiyse aktif katılım sağlandı mı? Pandemi döneminde eğitime erişemeyen Roman çocuklar için politika üretildi mi?? sorularıyla iktidara yüklendi.
Akın, daha sonra Edremit Belediye Başkanı Hasan Aslan´ı Belediye´deki makamında ziyaret etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu