Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, geçici çalıştırılan orman işçilerinin sorunlarını dile getirdi

Akın, geçici çalıştırılan orman işçilerinin sorunlarını dile getirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, orman işlerinde vahidi fiyatla geçici olarak çalışan işçilerin sorunlarını TBMM de gündeme getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, orman işlerinde vahidi fiyatla geçici olarak çalışan işçilerin sorunlarını TBMM de gündeme getirdi. Balıkesir´de orman işlerinde geçici olarak çalışan işçiler geçtiğimiz günlerde Ahmet Akın´a sorunlarını iletip yardım istemişlerdi.
Seçim bildirgesinde bu sorunun çözüleceği sözünü veren Cumhuriyet Halk Partisinin Milletvekili olarak konunun takipçisi olduğunu gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulunda söz alarak orman işlerinde geçici olarak çalışanların sorunlarını dile getirdi. Ahmet Akın yaptığı konuşmada şöyle konuştu: ?Ormancılık işlerinde ağaç dikimi ve benzeri bazı işler için geçici süre ile bir ay, iki ay işçiler çalıştırılmaktadır. Bu işçilerimizin sigortaları yapılmamaktadır. TÜİK tarafından 15 Aralık´ta yayınlanan son iş gücü istatistiklerine göre ülkemizde kayıt dışı çalıştırma oranı % 35 gibi çok yüksek düzeylerde. Kayıt dışı çalıştırmayı önlemek zorunda olan devlet kendisi kayıt dışı, sigortasız işçi çalıştıramaz. Ormancılık işlerindeki bu uygulama sonlandırılarak, ücretlerin karşılıklı belirleneceği, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının hayata geçirileceği, sosyal güvenlik kayıtlarının düzgün bir şekilde yapılacağı bir çalıştırma düzenine geçilmelidir.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false