Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, hastaneler dökülüyor

Akın, hastaneler dökülüyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´deki devlet hastanelerinin ekipman, fiziki yapı ve personel açısından içler acısı durumda olduğunu ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´deki devlet hastanelerinin ekipman, fiziki yapı ve personel açısından içler acısı durumda olduğunu ileri sürdü.
Akın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir süre önce ziyaret ettiği Gönen Devlet Hastanesi´nde bulunan eksiklikleri kamuoyu gündemine taşıdığını hatırlattı.
Gönen Devlet Hastanesi´nde bulunan asansörlerin çalışmadığını ve bazı bölümlerinde elektrik olmadığını tespit ettiğini anlatan Akın, ?Bunun benzeri bir durum Ayvalık´ta yaşanıyor? bilgisi aktarıp milletvekili seçimlerinin hemen öncesinde hizmete açılan 102 yatak kapasiteli hastanede yaşanan sıkıntıların bitmek bilmediğini ifade etti.
Akın, şöyle devam etti: ?Ayvalık Devlet Hastanesi´ne ilişkin sorunlar basına da yansıdı. Ayrıca vatandaşlardan bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz. Hastanedeki doktor, hemşire, diğer personel ve ekipman eksikliği vatandaşımızı canından bezdirmiş durumda. Ayvalık Devlet Hastanesi´nde vatandaşlar, TMMOB Makine Mühendisleri Odası´nca ?kullanılması sakıncalı´ bulunan asansörlere biniyor. Makine Mühendisleri Odası ?kullanılması sakıncalı´ raporunu sedye asansörleri için de vermiş. Aynı hastanede MR ve EKG cihazı bulunmaması nedeniyle hastaların, özel hastanelere yönlendirildiği belirtiliyor. Acil hastalara müdahale edecek ekipman bulunmuyor. Şu anda işe yaramayan bu hastane ne zaman nasıl hizmet verecek??
Vatandaşların, randevu alarak gittikleri hastanede doktor bulamadıklarını söylediklerini aktaran Akın, ?Böyle bir şey olabilir mi? Hastanede bulunan doktorlarımızın ve diğer personelin durmaksızın canla başla çalıştığını ve evlerinin yüzünü bile göremediklerini biz biliyoruz. Yaz aylarında nüfusu yüz binlere ulaşan bir tatil merkezi için kabul edilebilir bir şey mi bu? Binayı yapınca iş bitmiyor, kervan yolda falan düzülmüyor. İşte böyle yarım kalıyor? sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Kendisini arayan vatandaşların hastanede tek bir doktorun birden fazla branşta hizmet vermeye çalıştığını söylediklerini de ifade eden Akın, devamında şunları kaydetti: ?Ayvalık Devlet Hastanesi ve diğer ilçelerimizin devlet hastanelerinde yaşanan bu trajedinin düzletilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Konuyu en kısa zamanda bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıyacağım. Birçok ilçemizden aynı konulu şikayetler geliyor. Bazı ilçelerimizin devlet hastanelerinde kalp damar doktoru bulunmuyor. Yaşlılarımız bu nedenle hastane hastane gezmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız, ilgili tıbbi cihazlar olmadığı için özel hastanelere avuç dolusu para ödemek zorunda kalıyor. Hastaneleri ticarethane mantığıyla değil, şifahane mantığıyla çalıştırmamız gerekiyor. Vatandaşımızı memnun edecek bir sağlık sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın hastaneler dökülüyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli