Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, hükümete Susurluk´tan seslendi:

Akın, hükümete Susurluk´tan seslendi:

?Şeker Fabrikası´nda geçici çalışan işçilere verilen daimi kadro sözünü tutun?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın söz verdiği halde geçici işçilere verdiği sözü tutmadığı söyledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Susurluk İlçe Başkanı Bekir Barut ile birlikte Susurluk´ta ziyaretlerde bulundu. Susurluk Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Aktaş´ı ziyaret eden Akın, burada işçilerin sorunlarını dinledi. Ahmet Akın, Susurluk Şeker Fabrikası´nda ve Türkiye´nin birçok kurumunda çalışan mevsimlik ve geçici işçilerin kadro sorunu yaşadığına dikkat çekti. ?İktidar her fırsatta söz verir ama bu sözlerin arkası gelmez, bu sözler tutulmaz? diyen Akın, ?Şeker fabrikalarında geçici olarak yıllardır çalışan kalifiye işçilerimiz var. Bu işçilerimizi yok sayamayız. Kadro sıkıntısı ve özellikle kalifiyeli işçilerimizin kadro verilmeden çalıştırılması şeker sanayinin asıl faaliyetlerinin yürütüldüğü bölümlerde üretimin devamlılığını ciddi ölçüde tehdit ediyor. Şeker sanayinin bel kemiği olan geçici ve mevsimlik işçilerimizin daimi işçi statüsüne alınması gerekiyor.? diye konuştu.
Akın, Susurluk Muhtarlar Derneği´ni de ziyaret etti. Daha Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney´i makamına giden Akın, Başkan Güney´in başarılı çalışmaları için teşekkür etti.
Akın daha sonra Susurluk´un kırsal mahallelerinden olan Ilıca´ya giderek vatandaşların sorunlarını dinledi. Köyde internet olmadığı bilgisini alan Akın, ?Türkiye genelinde 754 bin 429 öğrencinin evinde televizyon yok. 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet yok. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu yokluklarda Eğitim Biliş Ağı yani EBA ile öğrencilerin eğitim öğretimini sağladığını düşünüyor. İşte 21 yüzyıldayız Susurluk Ilıca´da internet yok. Çocuklarımız nasıl eğitim alacak?? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli