Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, ihtiyaç sahiplerinin elektrik-doğalgaz faturalarının ertelenmesini istedi

Akın, ihtiyaç sahiplerinin elektrik-doğalgaz faturalarının ertelenmesini istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, pandemi nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin elektrik ve doğalgaz faturalarının en az 1 yıl ertelenmesini talep etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, pandemi nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin elektrik ve doğalgaz faturalarının en az 1 yıl ertelenmesini talep etti.
Akın, Korona virüs salgını sürecinde enerji desteklemeleri için acil önlem önerilerini açıkladı. Elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerinin borçlarının faizsiz olarak en az 1 yıl ertelenerek en az 12 eşit vadede ödenmesini sağlayacak düzenlemenin derhal yapılmasını isteyen Ahmet Akın, 6 maddelik önerileri de anlatarak, ?20 Kasım 2020 Cuma günü saat 20.00´den itibaren geçerli olan ardından gelen yeni tedbirler başta esnaflarımız olmak üzere bir çok sektörü olumsuz etkiliyor. Artık dayanacak gücü kalmayan vatandaşlarımız virüs veya açlık, yoksulluk, yokluk arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyor. Bu dönemde herkes elini taşın altına koymalıdır. Dönem kazançları, karlılıkları maksimize etmek zamanı değildir. Birlik ve beraberlik içerisinde salgınla mücadele etme zamanıdır. Güçlü olan Devlet vatandaşının yanında olmalıdır. Kârlılıkları kâr şirketler de ?müşteri? olarak gördükleri vatandaşlarımıza en azından bu dönemde ?göstermelik olmayan? ?göz boyamayan? çok ciddi kolaylıklar sağlamalıdır.? diye konuştu.
Akın, önerilerini şöyle sıraladı: ?Salgın sürecinde elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın borçları faizsiz olarak en az 1 yıl ertelenip en az 12 eşit vadede ödenmesini sağlayacak düzenleme yapılmalıdır. Elektrik Tüketim Desteğinden yararlanan haneye ilave olarak salgın sürecinde sosyal yardım programının kapsamından yararlanan ihtiyaç sahipleri de pandemi sürecinde destek kapsamına alınmalı. Şubat ayında Meclis´ten geçen 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısı ile Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna Ek Madde 13 ile eklenen ve Cumhurbaşkanına 1 yıl borç erteleme yetkisi veren düzenlemeye ?COVİD19 salgın hastalığının? da eklenmesi. Bilindiği üzere bu kanunda ?salgın hastalık? afet olarak kabul edilmemiş. Ancak COVİD19´dan daha büyük bir afet olabilir mi? Çiftçinin su ve elektrik borcu en az 2 yıl ertelenerek faizsiz taksitle ödeme kolaylığı sağlanmalı. Sanayicinin, esnafın ve tüm vatandaşların talebi olan elektrikte ÖTV, fon, TRT payı kaldırılmalı, KDV % 1´e düşürülmeli. Komisyonlarda bekletilen kanun tekliflerimiz TBMM Genel Kurulu´nda görüşülerek kanunlaşmalı. Doğalgazda ÖTV kaldırılmalı ve KDV % 1´e indirilmeli. Komisyonlarda bekletilen kanun tekliflerimiz TBMM Genel Kurulu´nda görüşülerek kanunlaşmalı.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli