Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, iktidara seslendi

Akın, iktidara seslendi

?Memura 3600 ekk gösterge sözü ne zaman yerine getirilecek??

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, polis, öğretmen ve sağlık çalışanlarının en büyük beklentilerinden birisi olan 3600 ek göstergenin söz verildiği halde yerine getirilmediğini, bir buçuk milyona yakın memurun umutları ile oynandığı söyledi.
Ahmet Akın, ?Memurlarımıza söz verileli 215 günü geçti. Söz henüz tutulmadı. Sözü verenler neyi bekliyorlar. Bizim verdiğimiz kanun teklifleri, önergeler, araştırma önergeleri Meclis´te sayısal çoğunlukla ret ediliyor. 2019 yılının da çalışanlarımız için kayıp bir yıl olmamasını istiyoruz.? Dedi.
Akın, öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler başta olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´na tabi olan memurların 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis´e gelmesini beklediğini hatırlattı. 24 Haziran seçimleri öncesinde başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere bütün partilerin ve hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme yapılacağı sözünü verdiğini hatırlatan Ahmet Akın şunları söyledi: ?Meclis´ten ardı ardına yasalar çıkıyor. Bunların arasında çalışanların haklarını savunan, çalışanlara sahip çıkan yasalar ne yazık ki yok. Bu gün itibariyle 215 günü geçmiş. Söz verilmiş ama tutan yok. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sözümüzü tutmuşuz. Söz verdiğimiz üzere yasal düzenleme için Meclis´e kanun tekliflerimizi getirmişiz. Ama söz verenler bizim verdiğimiz teklifleri reddettiği gibi herhangi bir çaba içinde de değil. Hadi bizim verdiklerimizi beğenemediniz, kendiniz neden bir düzenlemeyi bu güne kadar getirmeyip memurlarımızı mağdur ettiniz. Biz sözümüzün arkasındayız.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın iktidara seslendi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli