Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, iktidarı enerji politikasını hatalı uygulamakla eleştirdi

Akın, iktidarı enerji politikasını hatalı uygulamakla eleştirdi

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, enerjinin kalkınmanın, büyümenin en önemli parametresi olduğuna işaret ederek, bu nedenle enerji verimliliğini çok önemsediklerini söyledi.

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, enerjinin kalkınmanın, büyümenin en önemli parametresi olduğuna işaret ederek, bu nedenle enerji verimliliğini çok önemsediklerini söyledi.
Akın, CHP Genel Merkezi´nde Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetinin enerji politikalarını eleştirdi.
Hükümetin cari açık oluşturan, yanlış, plansız ve programsız enerji politikaları ile vatandaşın parasını fütursuzca harcadığını ifade eden Akın, ?Bu plansız yönetim bizi nereye getirdi? Enerjide dışa bağımlılığımız son 18 yılda % 66´lardan dan % 77´lere çıktı. Ayrıca, bu artış devam ediyor? dedi.
AK Parti hükümetlerinin Türkiye´nin enerji verimliliği potansiyelini görmeden geldiğini öne süren Akın, şunları söyledi: ?Enerji tasarrufu, en ucuz, en çevreci, cari açık yaratmayan, enerji kaynağıdır. Enerji verimliliği, yaptığımız çalışmalar neredeyse % 30´lara varan bir enerji verimliliği potansiyelimiz olduğunu ortaya koymaktadır. Bu ne demektir? Bu, enerji kaynaklı cari açığın bu oranda azalması demektir. Enerji kaynaklı azalacak cari açıkla vatandaşımıza iş, aş ve makul seviyede ücret artışı sağlayabilmektir. Ülkemizin karbon emisyonlarının düşürülmesidir. Vatandaşımıza daha temiz, daha sağlıklı bir Türkiye´de yaşamasını sağlayabilmektir. Neden 2033 hedefleri veriyorlar? 2023 hedefleri tutmadığı için mi? Bu gösteriyor ki, AK Parti´nin enerji hedefleri 10 yıl sapmış becerememişler. 10 yıl Türkiye´ye kaybettirdiler. 18 yıldır ülkeyi yöneten AKP yönetimi neden cari açığın en büyük kalemi olan enerji ithalatını azaltamadı? Verimlilik projelerini neden hayata geçiremedi? Kim engelledi? Yol, köprü, tünel gibi büyük kazançlarla yandaşlara verdiğiniz, enerji yatırım projelerinin sahiplerimi engelledi sizi. Yoksa, elektriğin her bir kilovatsaatini 12,35 dolar sent fiyatla 15 yıl satın alma garantisi verdiğiniz ve bu 3 kat pahalı elektrik bedelini de milletimizin sırtına yüklediğiniz nükleer santral lobileri mi engelledi sizi??
Enerjiye kolay ve ucuz ulaşabilmenin bir insan hakkı olduğuna vurgu yapan Akın, iktidarın halka temiz ve ucuz enerji sağlamakta görevli olduğunu, enerji verimliliği ve enerji de dönüşüm politikasının CHP iktidarında gerçekleşeceğini açıkladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli