Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, iktidarı ?Enerjide Kara Çarşamba? yaşatmakla suçladı

Akın, iktidarı ?Enerjide Kara Çarşamba? yaşatmakla suçladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarında Çarşamba gecesi yapılan zamları eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarında Çarşamba gecesi yapılan zamları eleştirdi.
Akın, ?AK Parti İktidarı enerjide kara çarşambayı yaşattı. İktidarın müjdesi yağdı. Artık yeter! Vatandaşa vereceğiniz tek ve net bir müjde var: Seçim sandığını halkın huzuruna çıkarmak.? dedi.
Akın, elektrikte % 15 konut doğalgazında % 12 ve sanayi doğalgazında % 20 oranında yapılan zamları AK Parti iktidarının iflası olarak değerlendirdi.
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Türkiye´de bugün salgın kısıtlamaları kalkarken, vatandaşın en temel ihtiyacı olan enerjiye fahiş oranda zamlar yapıldı. Yılbaşından bu yana elektrik faturası % 22, doğalgaz faturası ise % 18 oranında arttı. AK Parti iktidarı 1 Ocak 2021 tarihinden bu yana enerji faturalarına tam 11 kez zam yapmayı tercih etti. Doğalgaza 7 kez, elektriğe 2 kez, akaryakıta da 2 kez zam yapıldı. Fahiş oranda yapılan son enerji zamları tam da işten çıkarma yasağının son bulduğu gün hayata geçirildi. İktidar vatandaşımıza söke söke zam yaparken vatandaşın borcu var mı, zor durumda mı, hiç umursamıyor. İktidar pandemide yalnız bıraktığı ve bu nedenle yoksullaşan vatandaşımıza destek vermek yerine, zamlarla daha da yoksullaştırmayı tercih ediyor. Memurumuz ve emeklimizin maaşlarına gelecek zam henüz ceplere girmeden bu zamlarla eridi gitti. Sanayicimiz, çiftçimiz de bu fahiş orandaki enerji zamlarıyla üretim yapamaz duruma geldi. Üstelik bu enerji zamları bütün sektörlerde bir domino etkisi yaratacak. İğneden ipliğe her şeye yeni zamlar gelecek. Karadeniz´de doğalgaz müjdesi verdiler. ?Temmuz´da ekonomimiz atağa kalkıyor uçacağız? dediler. Vatandaşı hayallerle kandırdılar algı yaratarak vatandaşın gözünü boyadılar. İktidarın tek gerçeği ise zam yapmak oldu. Artık vatandaş gerçekleri görüyor. Herşeyin farkında. İktidar ne kadar kaçarca kaçsın gelecek ilk seçimde vatandaş zam yağmuruna karşı yanıtını verecek.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli