Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Akın, iktidarın CHP örgütlerine baskı kurduğunu açıkladı

Akın, iktidarın CHP örgütlerine baskı kurduğunu açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ülke gündemiyle ilgili CHP Balıkesir İl Başkanlığı´nda değerlendirme toplantısı düzenledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ülke gündemiyle ilgili CHP Balıkesir İl Başkanlığı´nda değerlendirme toplantısı düzenledi.
Ülke gündemindeki konuları ele alan Akın´a isminin CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak lanse edilmesi ve Millet İttifakı cephesinde oluşan tepkiler soruldu.
Akın, ?Biz bir ittifak içerisindeyiz. Ben adayım ya da değilim deme lüksüm yok. İttifakımızda sadece İYİ Parti değil, Saadet Partisi, Demokrat Parti var. Bu ittifakla birlikte gün gelir aday oluruz, olmayız. Bunu en son yaşayan benim, adayım diye ortaya çıktım 45 gün sonra adaylığım gitti. Bunu tüm Balıkesir istiyor. AK Partili, MHP´li, İYİ Partililer, Saadet Partililer benim aday olmamı istiyor. Balıkesir´in 1 milyon 250 bin vatandaşın gönlündeyim, onlar da benim gönlümde. Gün neler gösterir bilemeyiz. Milletvekiliyim, çalışmalarıma devam edeceğim. Seçimler var onu göreceğiz. Başka biri çıkabilir, ittifakımızla masaya otururuz hep birlikte benim aday olmamı istemeyebilir. Onu da saygıyla karşılarız. Bugünden var ya da yok diye söylemek doğru değil. Üç sene var, bir gün bile nelere kadir. İttifak ortağımız partilerle hareket etmek en doğrusu.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı konusuna sıcak baktığını belirten Akın, ?Balıkesir evladıyım, istemez miyim aday olmayı. Daha önce adaydım ve kazanıyordum seçimi. Memleketim beni yalnız bırakmadı. Anketlerde çıkıyordum. Ancak nasip olmadı, her işte bir hayır vardır deyip vatandaşa daha fazla hizmet etmek için bu noktada hizmet etmeye çalışıyorum. Hangi ile gitsem Balıkesir´i konuşuyorum. Gönlümde olan şey; CHP ve Millet İttifakı´nın iktidarıdır. Bu ülke yanlış politikalardan dolayı savruluyor. Bunu engelleyecek olan ittifakımız. Ben de İYİ Parti´de milletvekilliği yapmış biriyim, bununla da gurur duyuyorum. Artı örgütümüz beni isteyecek mi? Önce ben örgütümüzün desteğini almalıyım sonra da ittifakımızın desteğini almalıyım.? dedi.
Pandemi sürecinde vaka sayılarının artmasında iktidarın sorumluluğunun olduğunu belirten Akın, ?128 milyar dolar nerede?? sorusundan iktidarın büyük rahatsızlık duyduğuna ve bunu gündeme getiren CHP örgütleri üzerine baskı kurduğunu söyledi.
Toplantının en dikkat çeken anlarından biri de Ahmet Akın´ın isminin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak lanse eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı´ya ?Milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz?? sorusu oldu.
Sarı, partinin vereceği her görevi yapmaya hazır olduğunu beyan ederek milletvekilliğine yeşil ışık yaktı.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı