Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, iktidarın elini vatandaşın cebinden çıkarmasını istedi

Akın, iktidarın elini vatandaşın cebinden çıkarmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın elini vatandaşın cebinden çıkarmadığını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın elini vatandaşın cebinden çıkarmadığını söyledi.
Akın, ?İktidara geldikleri gün 100 liraya dolan bir sepetin, bugün 430 liraya dolduğunu görmezden gelen İktidar, çevre kanununa dayanarak yemeklik yağa vergi getirmeye hazırlanıyor? dedi. 

CHP´li Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın Çevre Kanunu´na dayanarak ?geri kazanım katılım payı tutarı? adı altında bitkisel yağlardan 10 kuruş alacağını belirtti.
?İktidar elini vatandaşın cebinden çıkarmıyor? şeklinde konuşan Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Burada devamlı söylüyoruz ama alışkanlık hâline gelmiş. İktidara geldikleri gün 100 liraya dolan bir sepet bugün tam 430 liraya doluyor. Bunu da hâlâ görmezden gelerek Çevre Kanunu´na dayanarak yemeklik yağa vergi getirmek için bir mücadele içindeler. Vatandaşın yemeğinde kullandığı zeytinyağından, ayçiçeği yağından 10 kuruş atık yağ vergisi alacaklar yakında. Yemeklik yağın geri dönüşünde kilo başı 10 kuruş alarak yeni kaynak arayışında olan iktidara zeytin ve ayçiçek üreticilerimiz ve sanayicilerimiz tepki gösteriyor. Millî varlığımız zeytinciliğin gelişmesi konusunda katkı sağlanmasını bekleyen yağ sanayicilerimiz, üreticilerimiz zeytinyağı tüketimine bariyer koyacak bu uygulamaya izin verilmemesini istiyor. Millet adına sesleniyorum: Elinizi vatandaşın cebinden çekin, yaktınız milletin ocağını, yaktınız milletin cebini.?
Haber Mekezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli