Bugün, 30 Mart 2024 Cumartesi

Akın, iktidarın esnafımıza desteği yetersiz kaldı

Akın, iktidarın esnafımıza desteği yetersiz kaldı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir il ve ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir il ve ilçe ziyaretlerine devam ediyor.
CHP Milletvekili Akın, beraberinde CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ile birlikte Savaştepe İlçesi´ni ziyaret etti.
Savaştepe ziyaretinde, CHP Savaştepe İlçe Başkanı Umut Dinç ile birlikte Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve Kaymakam Mehmet Yüce´yi ziyaret eden Akın, ilçede salgın ile sürdürülen mücadelede görüş alışverişinde bulundu.
Kaymakam Yüce ve Belediye Başkanı Şimşek´e halkın sağlığı için salgınla verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür eden Akın, sağlık emekçileri, belediye çalışanları ve güvenlik güçlerine bu mücadele gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı minnettar olduklarını aktardı.
Daha sonra Balıkesir Ziraat Odası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerini ziyaret eden Ahmet Akın, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Çiftçi desteklenmiyor bunu ben değil çiftçilerimiz söylüyor. Böyle bir süreçte bile desteklemeleri tam alamayan çiftçilerimiz var. Maliyetler sürekli artıyor ve sürekli bir artış var. İktidar korkunç bir tarım politikası uyguluyor. Destekleme alamayan çiftçi, girdi maliyetlerinin yüksekliği çiftçiye zarar ettiriyor. Borçla boğuşan çiftçi toprağını satıyor. Sonuç, ithalata gelip dayanıyor. İthalatçı ülke olmak bizim çiftçimizin onuruna dokunuyor. Çünkü biz üreten, kendine yeten bir ülkeyken iktidarın politikaları yüzünden ithalatçı ülke olduk. Derhal ithalata giden paranın bir kısmını çiftçiye destek olarak verilmeli. Salgın sürecinde en çok gelir kaybı yaşayan kesim esnaflarımız oldu. Salgın öncesi zaten büyük bir ekonomik kriz vardı. Salgınla alınan tedbirler yüzünden özellikle küçük esnafımız ekonomik krizden en fazla etkilenen küçük esnaf zor günler yaşadı. İktidarın esnafımıza destekleri yetersiz kaldı. Esnaf yine kendi yağıyla kavruluyor. Balıkesirli hemşerilerim yerel esnafa destek çıkacaktır. Çünkü salgın sürecinde esnafımız zor günler geçiriyor. Balıkesirli hemşerilerime yerel esnafımızdan alışveriş yapması için çağrıda bulunuyorum.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.7 ° / 12.9 ° Güneşli