Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, İmamoğlu ile birlikte kentsel dönüşüm projesi imza törenine katıldı

Akın, İmamoğlu ile birlikte kentsel dönüşüm projesi imza törenine katıldı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İstanbul´da hasarlı bina bırakmamaya kararlı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun, AK Parti´nin kalesi Bağcılar İlçesi´nde depremlerden hasar gören 7 bloktan oluşan 190 konutun yıkılarak aynı bölge

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İstanbul´da hasarlı bina bırakmamaya kararlı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun, AK Parti´nin kalesi Bağcılar İlçesi´nde depremlerden hasar gören 7 bloktan oluşan 190 konutun yıkılarak aynı bölgeye kazandırılacak yeni projeyi kazandıracak KİPTAŞ ile konut sahipleri arasında düzenlenen imza törenine tanık olarak katıldı.
İmza töreninde görüşlerini paylaşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İmamoğlu´na ?Yarının Kentleri´ni hedefleyen Belediye Başkanı diyerek övgüler yağdırdı
1994 yılında İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını alarak yeniden yapılandırılmış bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olarak bilinen KİPTAŞ, İstanbul´un çeşitli bölgelerinde yaşanabilir ve güvenilir kentler üretmesiyle biliniyor.
İstanbul Bağcılar Kirazlı Mahallesi´ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan ?As Fatih Kent Sitesi?, 2017 yılında riskli bölge ilan edildi. Riskli bölge statüsündeki site, yakın zamanda yaşanan depremlerle bir kez daha gündeme geldi. Sitede var olan, yeni depremlerle de artan hasarlar ve burada oturmak zorunda olan vatandaşların korkuları, birçok kitle iletişim aracı ile birlikte birçok TV kanallarında haber oldu.
Yaklaşık 4 yıldır aynı kabusu yaşayan site sakinleri, İBB iştiraki KİPTAŞ ile birlikte yürüttükleri çalışmalarda ortak bir masada bir araya geldi. Görüşmelerin ardından site sakinleri KİPTAŞ´ın kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine sunduğu, ?Örnek Yerinde Dönüşüm Modeli?nde karar kıldı.
KİPTAŞ ile hak sahiplerini ilgilendiren sözleşmenin imzalanması, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun tanıklığında yapıldı.
Topkapı´daki KİPTAŞ Genel Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen imza töreni sırasında konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, imzalanan projenin tamamlanmasıyla yarının kentlerine tanıklık edilecek olmayı sevindirici bir gelişme olarak değerlendirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli