Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, işsizlik gelirsizlik ve yoksulluk da arttıyor

Akın, işsizlik gelirsizlik ve yoksulluk da arttıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, korona virüs salgını öncesi başlayan ekonomik krizin etkisini halkın salgın sürecinde daha çok hissettiğini belirterek

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, korona virüs salgını öncesi başlayan ekonomik krizin etkisini halkın salgın sürecinde daha çok hissettiğini belirterek, ?Halk krizin farkında ama farkında olmayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bugün açıklanan enflasyon rakamları halkın değil iktidarın enflasyonudur. Enflasyonu yara bandı olarak kullanan bir iktidar var. Oysa ekonomide ciddi operasyonlara ihtiyaç var ? dedi.
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını herkesin bildiğini söyleyen Akın, ?Türkiye korona virüs öncesi büyük bir ekonomik krizin içindeydi. Salgın ile birlikte kriz daha da derinleşti. İktidarın aldığı ekonomik tedbirler devletin kasasında para olmayınca yetersiz kaldı. En büyük tehlike işsizlik sayısındaki artış, 1 ayı aşkın süredir geliri olmayan, kapanan işyerleri yüzünden işsiz kalan insanlarımız var. Yoksulluk artıyor. Daha da kötüsü kalıcılaşıyor. Bu krizin üstünü enflasyon rakamları ile oynayarak kapatamazsınız. Yaraya pansuman yapmak yerine yara bandı yapıştırıyorlar.? dedi.
Salgın sürecinde ekonomiyi değerlendirmek açısından elektrik tüketimini yakından izlediklerini belirten Ahmet Akın, şu bilgileri verdi: ?Üretimde girdi niteliği taşıyan elektrik tüketimi ekonomik büyümenin tahmin edilmesinde tek başına yeterli olmasa da büyümenin gidişatı açısından önceden bilgi sağlaması açısından önemlidir. EPİAŞ verilerine göre Nisan ayında Türkiye´de 19.1 milyar kilovat saat elektrik tüketildi. Bu rakam, Nisan 2019 dönemindeki 22,6 milyar kilovat saatlik tüketime göre 3,5 milyar kilovat saat bir gerilemeye işaret etmektedir. Yani yaklaşık % 20. Bunun yanı sıra konut elektrik tüketiminde yaklaşık % 20 oranında artış var. Evine kapanan ve geliri azalan ya da hiçbir geliri kalmayan vatandaşlarımızın faturalarındaki bu artış onları daha çok sıkıntıya sokuyor.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli