Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, maden emekçilerinin haklarının güvence altına alınmasını istedi

Akın, maden emekçilerinin haklarının güvence altına alınmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yer altında adeta ölüm kalım mücadelesi vererek ailelerinin geçimini sağlayan tüm maden emekçilerinin yaşamları güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yer altında adeta ölüm kalım mücadelesi vererek ailelerinin geçimini sağlayan tüm maden emekçilerinin yaşamları güvence altına alınması gerektiğini söyledi.
CHP Milletvekili Akın, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında; madenciliğin riskli, tehlikeli ve zor bir meslek olduğunu ifade eden Milletvekili Akın, ?Her türlü tehlike ve zorluğa karşı yerin metrelerce altında doğayla mücadele ederek zenginliklerimizi üreten, bu uğurda hayatını kaybeden mühendisinden teknisyenine, emek yoğun çalışan işçisine maden emekçilerine toplumun olarak vefa borcumuz var? diyerek şöyle devam etti: ?Maden emekçilerimiz, tehlikeli, riskli ve zor bir meslek ile yaşam mücadelesi veriyorlar. Maden emekçilerimizin çalışma koşulları ne yazık ki genellikle bir facia yaşandığında, kazalar, ölümler olduğunda gündeme gelmekte ve ardından yeni bir facia oluncaya kadar unutulmaktadır. Yer altında adeta ölüm kalım mücadelesi vererek ailelerinin geçimini sağlayan tüm maden emekçilerinin yaşamları güvence altına alınmalıdır. Türkiye´de madencilik sektöründe uygulanan yanlış politikalar nedeniyle doğa ve çevre zenginliğimiz adeta talan edilmekte, insan sağlığı tehdit altında kalmaktadır. Bu yıkımın sebebi sürdürülebilirlikten uzak, sadece ticari ve kayırmacı anlayış üzerine kurulmuş enerji politikalarıdır. Bu politikaların sonucunda da maalesef iş kazaları ve ölümler artmış, tüm maden emekçilerinin çalışma güvenceleri gün gün ellerinden alınmıştır. Yapılması gereken, doğa, çevre ve insanla barışık, sürdürülebilir bir ulusal madencilik politikasını hayata geçirmektir. Böylelikle tüm maden emekçilerimizin hak ve güvencelerini koruyabilir ve doğal kaynaklarımıza sahip çıkarak bütün bu sorunlara çözüm üretebiliriz. 4 Aralık Dünya Madencilik Günü´nde, doğal zenginliklerimizi yeryüzüne çıkarma mücadelesi verip ölümü bile göze alan mühendislerimizin, teknisyenlerimizin ve emekçilerimizin yaşam hakkının güvence altına alındığı, emeklerinin karşılığının verildiği, Soma ve Ermenek başta olmak üzere hakları için mücadele eden tüm madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü´nü kutluyor, ebediyete intikal eden maden şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli