Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Akın, Milletvekili Tüm´e yapılan saldırıyı kınadı

Akın, Milletvekili Tüm´e yapılan saldırıyı kınadı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Milletvekili Mehmet Tüm´e şehit cenazesinde yapılan saldırı ile ilgili TBMM´de basının karşısına çıktı.

CHP Milletvekili Akın, ?Ülkemizde yaşanmakta olan ve son aylarda tırmanışa geçen terör saldırılarında evlatlarımızı yitiriyoruz, hemen her gün yüreğimiz yanıyor. Dün Edremit´te şehidimiz Aycan Özdil´i uğurladık. Şehidimizi uğurlamaya beraber gittiğim CHP Milletvekili Mehmet Tüm´e yapılan fiili saldırı hepimizi derinden üzmüştür.? dedi.
Akın, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Öncelikle, terör konusundaki tavrı çok net ve açık olan CHP´nin bir saygıdeğer milletvekiline yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehit cenazelerini terörize etmek en başta aziz şehitlerimize ve onların acılı ailelerine saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapan kendini bilmez yargıda gereken hesabı vereceğini ve yaptığı densizliğin cezasını çekeceğini umuyorum. Bir takım kendini bilmezler milletvekillerimize, il başkanlarımıza saldırıyor. Hiçbir aykırı ses ve düşünceye tahammülü olmayan iktidar bu saldırılardan da sorumludur. Bu ülkede basını susturursanız, baskı altına alıp, gazetecileri hapse atarsanız, halkın bilgi alma hakkını ortadan kaldırırsanız, demokrasiyi rafa kaldırırsanız bu görüntülerle karşılaşmamız sürpriz olmaz; ABD´ye gittiğinizde birileri de bunu açıklıkla yüzünüze vurur. Bütün siyasi partiler olarak, bu ülkenin siyasileri olarak hep birlikte bu saldırıları kınamalıyız. Hükümet de bu tür saldırıların sorumlularından gerekli hesabın sorulması için üzerine düşeni yapmalıdır. Ben bir kez daha Sayın Mehmet Tüm´e yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadığımı buradan belirtmek istiyorum.?
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli