Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, neredeyse her gün bir esnaf kepenk kapatıyor

Akın, neredeyse her gün bir esnaf kepenk kapatıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ekonomik krizi en ağır şekilde hisseden esnafa acil destek çağrısında bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ekonomik krizi en ağır şekilde hisseden esnafa acil destek çağrısında bulundu.
İktidara seslenen Ahmet Akın, ?Kepenk indiren esnaf sayısından haberiniz var mı? Satış yapamadığı için, elektriğini, suyunu, kirasını ödeyemediği için, satışını yaptığı malı döndüremediği için, banka borcunu, esnaf kefalet borcunu ödeyemediği için kaç esnaf dükkanını kapattı iktidarın haberi var mı? Neredeyse her gün bir dükkan kapanıyor. Esnaf olmazsa eşraf olmaz, diyoruz. Duyan var mı?? dedi.
CHP´li Ahmet Akın, Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) esnaf ile ilgili verilerini değerlendirerek, esnaf için acil destek çağrısında bulundu.
2018 sonu itibariyle esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 753 bin 213 olduğunu belirten Ahmet Akın, 2017´de 96 bin 945 olan işyeri kapanışlarının 9 bin 222 artarak 2018´de 106 bin 167 olduğuna dikkat çekti. Bir önceki yıla göre işyeri kapanışlarının % 9,5 arttığını ifade eden Ahmet Akın, bir önceki yılın Ocak ayına göre kapanan küçük işletme sayısının % 6.56 arttığı bilgisini verdi.
İktidara seslenen Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Esnaf, neredeyse her gün açtıkları dükkânlarını siftah dahi yapamadan kapatmak zorunda kalıyor. Ekonomideki kötü gidişat yüzünden kirasını ödeyemiyor. Kirasını ödese elektrik faturasını ödeyemiyor. Vergisi, primi, kredi borcu derken sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Çünkü siftahsız dükkan kapatıyor. Gelinen sonuç ortada; esnaf kepenk indiriyor. Kaç esnaf dükkanını kapattı iktidarın haberi var mı? Esnaf olmazsa eşraf olmaz, diyoruz. Duyan var mı? Esnafın çığlığını iktidar duyuyor mu? İş yapamadığı için işyerini kapatan mesleklerin başında bakkallar ve bayiler geliyor. Kahvecilikten berberliğe, pazarcılıktan pastaneciliğe esnaf dükkan kapatıyor. Akaryakıtta otomatiğe bağlanan zam minibüsçü, dolmuşçu, taşımacı, nakliyeci esnafa kontak kapattırıyor. İktidarda, esnafın destek beklediğini duyan gören var mı??
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false