Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, öğrenci yurtlarının tarikatlara teslim edildiğini açıkladı

Akın, öğrenci yurtlarının tarikatlara teslim edildiğini açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Adana-Aladağ´da meydana gelen ve 12 kişinin can verdiği yurt yangını nedeniyle öğrenci yurtları konusunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Adana-Aladağ´da meydana gelen ve 12 kişinin can verdiği yurt yangını nedeniyle öğrenci yurtları konusunu Meclis gündemine taşıdı.
Akın, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ?Aladağ´da yüreklerimizi yakan bir yangında 11 çocuğumuzu ve bir eğitmenimizi kaybettik. Yaşamını yitirenlere Allah´tan rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza sabır diliyorum. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek, bu amaçla yurtlar yapmak ve yönetmek devletin asli görevi. Bu konuya devletin el atması ve yaşanan sorunları ortadan kaldırması için daha ne kadar içimizin yanması gerekiyor?? dedi.
Akın, ülkemizdeki öğrencilerin yurt ihtiyaçlarının tespit edilmesi, yurtlarda yaşanan sorunların ve sıkıntıların belirlenmesi amacıyla bir de Araştırma Önergesi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundu.
Öğrenci yurtları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın yanıtlandırması istemiyle soru önergesi veren Akın, şunları kaydetti: ?Türkiye genelinde özel kişi ve kurumlarca işletilen yurt sayısı ve bunların kapasitesi nedir? Bu yurtların il ve ilçelere göre dağılımı nasıldır? Bu yurtların ne kadarı tarikat ve cemaatler tarafından işletilmektedir? Özel kişi ve kurumlar ile tarikat ve cemaatler tarafından işletilen yurtların ilk, orta ve yükseköğrenim düzeylerine göre dağılımı nasıldır? Bu yurtlarda denetimler hangi sıklıkta yapılmaktadır? Denetimlerde tespit edilen eksiklik ve aksaklıklar nelerdir? Tarikat ve cemaatlerce yönetilen yurtların denetlenmediği iddiaları doğru mudur? Aladağ´da yanan yurt son beş yılda kaç kez denetlenmiştir? Denetlendi ise tespit edilen eksiklik ve aksaklıklar nelerdir? Bakanlığınızca öğrenci yurtlarının mevzuat hükümleri çerçevesinde daha düzgün yönetilmesini sağlayacak hangi çalışmalar yapılmaktadır? Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren özel öğrenci yurdu sayısı ve kapasitesi nedir? Bu yurtlar ne zaman denetlenmiştir? Denetlendi iseler tespit edilen sorunlar nelerdir? Bakanlık olarak ortaya çıkan öğrenci yurdu ihtiyacının devlet tarafından karşılanmasına yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır??
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli