Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, ?Referanduma Genç Bakış? panelinde konuştu

Akın, ?Referanduma Genç Bakış? panelinde konuştu

CHP Altıeylül İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ?Referanduma Genç Bakış? konulu panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın da konuşmacılar arasında yer aldığı panele CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Gençosman Killik, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi katıldı.
Panelde bir konuşma yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın gençlere seslenerek, gençlerin vatanımıza ve geleceğimize sahip çıkmasını istedi.
Akın, konuşmasını söyle sürdürdü: ?Söz konusu olan ülkemizin, vatanımızın, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğidir. Demokrasimize sahip çıkacağız. Kuvvetler ayrılığının olmadığı rejimlere demokrasi denmiyor. Bu ucube anayasa teklifi, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdığı için demokrasiyi de ortadan kaldıran bir tekliftir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu teklif tek adama sınırsız ve denetimsiz yetki veren bir tekliftir. Toplumsal mücadeleler tarihi iktidarların güçlerinin sınırlandığı, özgürlük alanlarının genişletildiği bir tarihtir. Bu teklif tarihin akışına terstir. Tarihi geriye çevirmektir. Buna izin vermeyeceğiz. Barış ve huzur içerisinde, bir arada yaşamanın koşulunun parlamenter sistem olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunu dünya örneklerinden biliyoruz. Bir arada, birbirimize saygılı olarak huzur içerisinde yaşayabilmek için biz bu ucubeye ?hayır? diyoruz. Cumhurbaşkanı Meclis yerine kanun yapacak. Kamuoyunda, sivil toplum örgütlerinde, TBMM´de hiç tartışılmadan Resmi Gazetede yayınlanmış kanunlar göreceğiz. Bunlar Padişah buyruğu gibi olacak. Hangi haklarımız, ne zaman kimlere nasıl devredilecek farkında bile olmayacağız.?

Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı