Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, şirketler için yapılan indirimin halkada yansıtılmasını istedi

Akın, şirketler için yapılan indirimin halkada yansıtılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, BOTAŞ´ın doğalgazdan elektrik üreten santrallere sattığı fiyattan % 12,5 indirime gidilmesine karşın, EPDK´nın Temmuz,

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, BOTAŞ´ın doğalgazdan elektrik üreten santrallere sattığı fiyattan % 12,5 indirime gidilmesine karşın, EPDK´nın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında elektrik tarifelerinde değişiklik yapmadığını belirterek, yapılan indirimin vatandaşa da yansıtılmasını istedi.
Akın, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ´nin (BOTAŞ) doğalgazdan elektrik üreten santrallere sattığı fiyattan % 12,5 indirime gidildiğini ancak EPDK´nın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında elektrik tarifelerinde değişiklik yapmadığını belirterek, ?İktidar ve kurumları vatandaşın yanında değil. 1 Temmuz sonrası enerjide başlayacak normalleşme borçlu vatandaşı daha da zora sokacak. O nedenle şirketler için yapılan indirim vatandaşa da yansıtılmalı.? dedi.
Akın, yaptığı yazılı açıklamada BOTAŞ´ın ?2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Tarifesi?ni ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu´nun (EPDK) kararını değerlendirdi.
Akın, BOTAŞ doğal gazdan elektrik üreten santrallere sattığı gazın fiyatında % 12,5 indirime gidildiğini fakat EPDK´nın yaptığı toplantı sonucunda Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında elektrik fiyatlarında değişikliğe gidilmediğini kaydetti.
Akın, korona virüs salgını sürecinde, 1 Temmuz itibariyle enerjide normalleşme dönemine geçileceğini hatırlatarak, BOTAŞ´ın sanayi ve ticarethane doğalgaz abonelerine indirim yapmasını olumlu bulduklarını söyledi.
EPDK tarafından alınan kararı eleştiren Akın, elektrik şirketlerinin karlarını artıracağını, son iki yılda yapılan zamlardan dolayı vatandaşın alacağı olduğuna dikkat çekerek, şu görüşü paylaştı: ?Artık vatandaşın lehine kararlar alınmalı. Ama görüyoruz ki ne iktidar ne de kurumları vatandaşın yanında değil. Yarından sonra enerji şirketleri salgın sürecinde tahsil edemedikleri alacaklarını vatandaşlardan tahsil etmeye başlayacaklar. ?Enerjide normalleşme´ süreci denen bu dönem ne yazık ki işsiz kalan, evine ekmek götürmekte bile zorlanan vatandaşlar için ?normalleşme´ değil. EPDK, elektrik tarifeleri konusundaki kararını gözden geçirmeli. BOTAŞ da konut doğalgazında indirime gidecek kararlar almalı. Ayladır ortalarda görünmeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bugün bir tweet atarak ?indirim müjdesi´ verdi. Sayın Bakan´a çağrımız bu müjdeyi vatandaşa vermesidir. Borcunu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen insanlarımıza vermesidir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli