Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, süt üreticilerinin feryadını gündeme taşıdı

Akın, süt üreticilerinin feryadını gündeme taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, süt kriziyle ilgili yaptığı açıklamada süt üreticilerinin feryadını hükümetin ne zaman duyacağı sorusunu yöneltti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, süt kriziyle ilgili yaptığı açıklamada süt üreticilerinin feryadını hükümetin ne zaman duyacağı sorusunu yöneltti.
Yaşanan süt krizinin tüm hayvancılık sektörünü tehdit ettiğini öne süren Akın, süt ineklerinin mezbahaya gönderildiğini belirtti.
Akın, süt kriziyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ?Balıkesir ekonomisinde tarım ve hayvancılık çok önemli bir yer tutmaktadır. Balıkesir Türkiye süt üretiminde üçüncü sıradadır. Seçim bölgemde gittiğim her ilçede ve her köyde süt üreticisi hemşerilerimin sorunlarına tanık oluyorum. Her gün bu konu da telefonlar alıyorum. Üreticilerimiz perişan olduklarını, borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini, zararına süt ürettiklerini anlatıyor. Süt üreticisi kooperatiflerinin başkanları ile görüşüyorum, hepsi süt sektöründe yaşanan krizden ve sıkıntılardan bahsediyorlar. Alanda yaptığım incelemelerde yaşananları bizzat görüyor tespit ediyorum. Bu sorun Balıkesir´le de sınırlı değil. Aynı sorun ve sıkıntıların AKP´li milletvekillerine de iletildiğini biliyorum. AKP hükümetinin uyguladığı hayvancılık politikası üreticilerimizi bezdirmiş durumda. Artan yem fiyatları karşısında süt fiyatlarının 1,5-2 yıldan bu yana hiç artmaması, hatta belirlenen fiyatın da altına düşmüş olması, süt üreticilerini ciddi zararlara sürüklemiş durumda. Büyük bir müjde olarak sunulan yemdeki KDV´nin % 8´den % 1´e düşürülmesi üreticilerimize hiçbir şekilde yansımamıştır. Yapılan zamlarla yem fiyatları eskisinden daha yüksek bir düzeye çıkmıştır. Yapılan KDV indirimi maalesef üreticilerimize zam olarak yansımıştır. Geldiğimiz noktada üzülerek belirtmek gerekir ki, süt inekleri mezbahaya gitmektedir. Süt üretimimiz ve hayvancılığımızın geleceği için bu gidiş durdurulmak zorundadır. Tüm hayvancılık sektörümüzü, hatta tarım sektörümüzü etkileyecek şekilde ilerleyen bu süt krizine hükümet daha fazla seyirci kalmamalıdır. Bu sorunun çözümü için hayvancılık sektörümüzün yararına geliştirilecek politikalara acilen ihtiyaç vardır.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli