Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, Taksim buluşmasına katılanlara teşekkür etti

Akın, Taksim buluşmasına katılanlara teşekkür etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP´nin Taksim´de düzenlediği miting sonrası yaptığı açıklamayla tüm katılımcılara teşekkür etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP´nin Taksim´de düzenlediği miting sonrası yaptığı açıklamayla tüm katılımcılara teşekkür etti.
Akın, açıklamasında 15 Temmuz´da girişilen ve püskürtülen darbe girişimi sonrası bütün Türkiye´nin hep bir ağızdan darbeye karşı çıktığını hatırlattı. 

Yaşanan darbe girişimini parlamenter demokrasimize karşı yapılmış bir eylem olarak değerlendiren Akın, ?Parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partiler o gece çok önemli bir direniş sergilemiş ve TBMM´de bir araya gelerek atılan bombalara aldırmadan demokrasinin yanında durmuşlardır? dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi´ni her türlü darbenin karşısında olmayı ilke edinmiş bir siyasi parti olarak kaydeden Akın, ?Partimiz ilk dakikadan itibaren tavrını net bir şekilde ortaya koyarak parlamenter demokrasinin yanında durduğunu tüm dünyaya ilan etmiş ve darbeciler ile destekçilerini lanetlemiştir. Bu darbe girişimi Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Özgürlüklerin önemi öne çıkmıştır. Basın özgürlüğünün yaşamsal önemini bir kez daha bu şekilde görmüş olduk. Cumhuriyet Halk Partisi nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşı olduğunu Pazar günü Taksim´de yaptığı tarihi mitingle tüm dünyaya ilan etmiştir. Partili partisiz her görüşe sahip tüm vatandaşlarımıza açık olarak gerçekleştirdiğimiz görkemli mitingimize her kesimden yurttaşımız Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle katılmışlar, Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıktıklarını göstermişlerdir. Biz de partimizin düzenlediği bu mitinge Balıkesir´den çok sayıda yurttaşımızla birlikte katıldık. Balıkesirli hemşerilerimizin çok yoğun ilgi gösterdiği Taksim Mitingimizde alanda bulunan tüm yurttaşlarımızın onayı ile Taksim Manifestomuzu açıkladık. Taksim manifestomuzda da açıkladığımız gibi darbeleri önlemenin yolu daha çok demokrasi, daha çok özgürlüklerdir. Demokrasi ve özgürlük alanını daraltacak uygulamalar darbelerin amacına hizmet etmiş olacaktır. Cumhuriyete ve Demokrasiye sahip çıkmak için Pazar günü Taksim´e gelen tüm halkımıza, Balıkesirli hemşerilerime, partililerimize, il ve ilçe yöneticilerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli