Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, ?Tanzim Satış? sosyal belediyecilik anlayışı ürünüdür

Akın, ?Tanzim Satış? sosyal belediyecilik anlayışı ürünüdür

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1970´li yıllarda İzmir Belediye Başkanı olan CHP´li İhsan Alyanak´ın ?Tanzim Satış? uygulamasının iktidar tarafından da hayata geçirilmesini olumlu bulduklarını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1970´li yıllarda İzmir Belediye Başkanı olan CHP´li İhsan Alyanak´ın ?Tanzim Satış? uygulamasının iktidar tarafından da hayata geçirilmesini olumlu bulduklarını söyledi. Ahmet Akın, ?Sosyal belediyecilik anlayışı ile millet için ve milleti düşünülerek yapılan her projenin hayata geçmesi bizleri mutlu ediyor. CHP´nin yıllar önce başarıyla uyguladığı tanzim satış projesinin, esinlenerek de olsa iktidar tarafından hayata geçirilmesini olumlu buluyorum. Umuyorum ki seçim yatırımı olarak geçici bir proje değildir. Türkiye´nin CHP´nin projelerine ihtiyacı var? dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dile getirdiği ?Tanzim Satış? uygulamasına önümüzdeki hafta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri tarafından başlanacağını duyuruldu. Tanzim satış uygulamasına göre, belediyeler, belirledikleri noktalarda tanzim satış yerleri kuracak. Belediyeler tarafından üretici hallerinden satın alınan meyve ve sebzeler düşük kârla vatandaşa satılacak.
TANSAŞ Modeli ile benzerlik taşıyan, iktidarın tanzim satış uygulamasını değerlendiren Akın, adına ?TANSAŞ Modeli? dedikleri proje hakkında şu bilgileri verdi: ?Tanzim satış tam bir sosyal belediyecilik anlayışı ürünüdür. Ehil ve doğru ellerle yapılırsa üretici de tüketici de her haliyle kazançlı çıkar. Balıkesir için hayata geçirmek istediğimiz ve adına TANSAŞ Modeli dediğimiz projemiz Balıkesir´de gittiğimiz her yerde anlattığımız bir proje. 1973 ? 1980 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı yapan rahmetli İhsan Alyanak´ın sosyal belediyecilik anlayışı uygulamaya koyduğu ?Tanzim Satış´ projesini inceleyerek bu projeyi hazırladık. Rahmetli Alyanak´ın yoksullara et, sebze, meyve gibi ucuz olarak temel gıda sağlanması için uygulamaya koyduğu ve adına ?TANSA´ dediği proje daha sonra TANSAŞ olarak başarılı şekilde büyüyerek yıllarca devam etti. Halka ürünleri daha uygun fiyattan satmak için kurulan tanzim satış mağazalarını belediyeler hayata geçirmişti. Bizim projemiz, Balıkesir´de üreticiye daha çok kazandıracak tüketicinin de daha ucuza ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacak bir sosyal belediyecilik anlayışı taşıyor. İktidarın tanzim satış uygulamasının kalıcı olmasını temenni ediyorum. Tüketici ve üreticilerin de kazandığı bu uygulama umarım bir seçim yatırımı olarak geçici değildir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli