Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, TBMM kürsüsünden iktidara yüklendi

Akın, TBMM kürsüsünden iktidara yüklendi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM görüşülen Gümrük Kanunu´nda değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde CHP Grubu adına konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM görüşülen Gümrük Kanunu´nda değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde CHP Grubu adına konuştu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan´ın Eylül ayında 15 milyar 220 milyon dolar ile ihracat rekoru kırıldığını açıkladığını hatırlatan Akın, ?Bu rekordur, müjdelerdir, artık bunlara alıştık fakat her zaman rekor veya müjdenin altında millete muhakkak ya yanlış bir bilgi çıkıyor ya da bir felaketle karşı karşıya kalıyoruz? diye konuştu.
İktidara ihracat rakamlarının hesaplanırken hangi kriterleri esas aldığını soran Akın, ?Bu sorulara aldığımız yanıtlar açıklanan ihracat rakamlarının ne kadar doğru veya ne kadar halk dilinde atmasyon olduğunu bize gösterecektir. Onun için bu cevapları Sayın Bakandan bekliyoruz? dedi.
Türkiye´nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğuna dikkat çeken Akın, şöyle devam etti: ?2002 yılında biz % 67 bağımlıyken şu anda % 77 bağımlıyız. Yani bütün dünya kendi bağımlılığını azaltmak için mücadele ederken biz de tam tersine bir revizyon var. ?Ucuzlatacağız.´ diyorsunuz, pahalanıyor. ?Millîleştireceğiz.´ diyorsunuz, yabancılaşıyor. Nükleeri bile millî ve yerli diye bu millete anlattınız. Nükleer enerji santrallerinin cıvatası bile yerli değil. Allah aşkına, onun için sizden ricam ucuz da değil 12,35 dolar sente satın alma garantisi veriyorsunuz, ardından da diyorsunuz ki: Bu elektrik ucuz olacak, millî olacak, yerli olacak. Yani resmen burada milletin aklıyla dalga geçmek bu. Bize güzel Allah´ın verdiği lütuflar var. Yenilenebilir enerjimiz var, rüzgârımız var, güneşimiz var. Allah bizden esirgememiş. Buna destek verelim. Evlerde, fabrikalarda insanlar tükettikleri enerjiyi kendileri karşılasın. Umuyorum ve bekliyorum ki bu daha ilerideki dönemlerde daha da artırılır ve bu konu daha da yaygınlaştırılır. Doğal gaz için bir teklif verdik, özeti şuydu: 100 lira doğal gaz parası ödeyen, ayda 75 lira ödeyecekti. Ama maalesef AKP ve MHP milletvekili arkadaşlarımız onay vermediler. Şimdi, değerli arkadaşlar, biz millet için mücadele ederken, o kadar vergileri düşürmek isterken, burada milletin 100 liralık faturasını 25 lira indirmeyi çok gördünüz, onun için buradan sizi milletimize şikayet ediyorum. Enflasyon düştü diyorsunuz, kendi kendinize rakamlar açıklıyorsunuz, sürekli zam yapıyorsunuz. Alın elinize çantayı, çıkın pazara, görün enflasyonu bu kadar basit. Bakın, bu yıl içinde sadece ilk dokuz ayda 80.769 işyeri kapandı. Şimdi kendinizi bu esnafın yerine koyun. Siz çıkıyorsunuz televizyonlarda pembe tablolar, yok efendim, YEP´ler, onlar bunlar ama benim Balıkesir´deki vatandaşım kan ağlıyor, o ne olacak? Sizin YEP´iniz veya sizin yanlış raporlarınız, enflasyonunuz, aldatmacanız benim hemşerimin filesini doldurmuyor arkadaşlar. Onun için, sizin destek verip bu insanların, halkımızın yanında olmanız gerekiyor. Bakın, çiftçileri dolaşıyoruz köylerimiz bomboş. Oradaki insanlar torunlarına hasret gidiyor, sadece yaşlı nüfus kalmış üretemiyor, sütünü değerlendiremiyor, hiçbir şey para etmiyor. AK Parti milletten koptu. Bunu biz görüyoruz sahada. Onun için siz millete biraz ısının gidin dolaşın. Bakın, hayvancılık öldü, çiftçilik bitti, esnaf bitti, besici kazanamıyor, süt üreticisi kazanamıyor, isyan ediyor. Çiftçi üretemiyor, esnaf kapatıyor, sanayici üretemiyor, işçi, memur, emekli perişan durumda. Arkadaşlar, bu kadar perişanlık varken, bu kadar ekonomik olarak zorluk varken, Allah aşkına "mış"la "mış"la bu ülkeyi yönetemezsiniz. Açık, net söyleyeyim, sizin için söylenen şu; esnaf, sanatkâr bunu söylüyor: Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı