Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, yeni Anayasa değişikliği teklifinin geri çekilmesini istedi

Akın, yeni Anayasa değişikliği teklifinin geri çekilmesini istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Anayasa değişiklik teklifine tepki üstüne tepki gösteriyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Anayasa değişiklik teklifine tepki üstüne tepki gösteriyor.
CHP Balıkesir Milletvekili Akın, tek adam rejimi öngören anayasa değişikliği paketinin görüşmelerinin TBMM Genel Kurulunda sürdüğünü ifade etti.
Zaman zaman sert tartışmalar ve kavgaların yaşandığı görüşmelerde Cumhuriyeti, Cumhuriyetin kazanımlarını ve parlamenter demokrasiyi savunan CHP´li milletvekilleri etkili bir mücadele yürütüyor.
TBMM görüşmelerine hiç ara vermeden katılan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sık sık söz alarak görüşlerini ve değişikliğe tepkisini dile getiriyor.
Dün gece TBMM Genel Kurulunda yaptığı iki ayrı konuşmada anayasa değişikliği paketini değerlendiren Akın ?AKP ?millet´ ve ?milli irade´ sözcüklerini dilinden düşürmüyor. ?Vatana ve millete canımız, her şeyimiz feda olsun´ diyor. Hatta Sayın Başbakan Binali Yıldırım önceki gün buradaki konuşmasında ?millete bir Ali değil, bin Ali feda olsun´ dedi. Güzel ülkemizde eskiden ?önce sağlık´ denirdi. Şimdi ?önce huzur, can güvenliği´ diyoruz. Bütün bunlar karşısında bırakın bir Ali´yi bin Ali´yi, sorumlu herhangi bir Allah´ın kulu bile koltuğunu feda etmedi. Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz, her şeyimiz feda olsun diyorsunuz ama hiçbir fedakarlık yapmıyorsunuz. Bu cumhuriyeti kurmak için başta Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman halkımız büyük bedeller ödeyerek, padişahlıktan kurtulup, Cumhuriyeti kurdular. Türkiye Cumhuriyeti´ni biz gençlere emanet ettiler. Şimdi soruyorum; Siz kim oluyorsunuz ve ne bedel ödediniz ki Ata´mızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi alıp tekrar tek adama devretmek için böyle bir anayasa istiyorsunuz?? dedi.
Akın, yaptığı diğer konuşmada ise her derde derman olarak sunulan Başkanlık sisteminin halkın gerçek sorunlarıyla ilgisi olmadığını belirterek anayasa değişikliğinde toplumsal uzlaşma gerekliliğine dikkat çekti.
Akın ?anayasalar bir toplumun uzlaşma belgesidir. Her vatandaşımız hiçbir siyasi partiyi ayırmadan anayasa kitapçığını aldığında ?bu benim anayasamdır´ diyebilmelidir. Hepimiz burada hepimize ayrı ayrı oy veren halkımızın iradesini temsil ediyoruz. Üzerimizde halkımızın sorumluluğu var, hakları var. Öncelikle bunu buradan hatırlatmak isterim. Bu getirmek istediğiniz anayasa değişikliği halkımızın hangi sorunlarını çözecektir? Mesela ekonomi düzelecek midir? Terör bitecek tekrar huzur gelecek midir? Üniversiteler özgür olacak mıdır? Medya özgürlüğü sağlanacak mıdır? İşsizlik bitecek midir? aç ve açıkta kimse kalmayacak mıdır? Ve en sonunda halkımız ? bu benim anayasam´ diyebilecek midir?? diyerek halkın hiçbir sorununa çare üretmeyecek bu teklifin geri çekilmesini istedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli