Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, Balıkesir’i milli mücadelenin en önemli halkası olarak niteledi

Akın, Balıkesir’i milli mücadelenin en önemli halkası olarak niteledi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’ in Kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Kuvayi Milliye ruhu ile mücadele veren Türk Milletinin, özgürlük ve bağımsızlık yolunda Balıkesir’in en önem

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’ in Kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Kuvayi Milliye ruhu ile mücadele veren Türk Milletinin, özgürlük ve bağımsızlık yolunda Balıkesir’in en önemli halka olduğunu söyledi. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk Milleti’nin ve vatanının kurtuluşuna giden yolda Balıkesir’in kurtuluşu en önemli halkalardan biri olarak niteleyen Akın, mesajında şunları kaydetti: “Kuvayi Milliye ruhu ile özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Türk Milleti’nin cumhuriyete giden yolda Balıkesirlilerin canıyla kanıyla tüm varlığıyla büyük bir katkısı vardır. Çanakkale’de, İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da şehit düşen nice Balıkesirli yiğit, Milli Mücadele’de yani kurtuluş ve onur savaşında bugün anmaktan gurur duyduğumuz örnek bir mücadele vermişlerdir. Türk Milletinin bağımsızlığı için verdiği bu mücadele, bütün imkansızlıklara rağmen birliğini ve yurdunu korumak için Balıkesir’in kahramanları da canlarıyla emperyalizm karşısında siper olmuşlardır. Bugün, topraklarında doğup büyüdüğüm Balıkesir’in Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün liderliğinde yazılan kahramanlık destanın yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu onuru bize yaşatan aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnettarız. 6 Eylül onurumuzdur, kurtuluşumuzun adı, bağımsızlık yolunda büyük bir semboldür. Bugün, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de büyük önem verdiği Balıkesir’imizin kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli