Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, doğalgaz zammının elektrik zammını tetikleyeceğini öne sürdü

Akın, doğalgaz zammının elektrik zammını tetikleyeceğini öne sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın; dün gerçekleştirilen % 15 oranındaki zamla birlikte elektrik üretim amaçlı santrallerin kullandığı doğalgaz tarifesine bu yıl içerisinde toplam % 55’in üzerinde zam yapıldığını belirterek, “B

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın; dün gerçekleştirilen % 15 oranındaki zamla birlikte elektrik üretim amaçlı santrallerin kullandığı doğalgaz tarifesine bu yıl içerisinde toplam % 55’in üzerinde zam yapıldığını belirterek, “Bu zamlar; 1 Ekim'de elektrik faturalarına yapılacak ve doğrudan vatandaşa yansıtılacak fahiş bir zammın habercisi. İktidar isterse bu maliyet artışını vatandaşa fatura etmeyebilir. Önümüzdeki ay iktidarın şirketleri mi yoksa vatandaşları mı kollamayı tercih edeceğini birlikte göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 
Akın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dün itibariyle doğalgazdan elektrik üreten santrallere yapılan % 15 oranındaki doğalgaz zammının vatandaşlara elektrik zammı olarak yansıyacağına işaret etti. 
Akın, özetle şunları dile getirdi: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bildiğiniz gibi elektrik desteği alan hane sayısını açıklamak zorunda kaldı. İktidar 2,1 milyon haneye yani yaklaşık 8,5 milyon vatandaşımıza elektrik tüketim desteği verildiğini itiraf etti. Bu; Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik buhranı açık seçik ortaya koyan bir veridir. Destekleri oy devşirmek için kullanıyorlar. Çünkü bize gelen bilgilere göre çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımız bu desteğe müracaat ettiği halde alamıyor. İktidara ‘Salgın sonrası elektrik tüketim desteğinden yararlanan var mı?’ diye sordum. Sus pus oldular! Şimdi Bakan Derya Yanık çıksın açıklasın. Bu ülkede kaç yoksul var? Kaç kişi evine ekmek götüremiyor? Kaç hane karanlıkta kaldı? Kaç aile evini ısıtamadı? Bu iktidar döneminde vatandaşlarımız yoksullaştı ve ülkemizde her 12 haneden biri muhtaç duruma geldi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’e de her ay düzenli olarak yılbaşından bu yana soruyorum. ‘Türkiye’de kaç mesken, kaç ticarethane, kaç sanayi, kaç tarımsal sulama elektrik abonesi faturasını ödeyememiştir? Tek bir cevap yok! Aynı şekilde doğalgazı kesilen vatandaşlarımızı soruyorum, Bakan sus pus! İktidar müjdelerin arkasına saklanıyor, zam üstüne zam yapıyor.” 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli