Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, Enerji Bakanı’nı istifaya davet etti

Akın, Enerji Bakanı’nı istifaya davet etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, elektriği kesilen abone sayılarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, elektriği kesilen abone sayılarına ilişkin açıklama yaptı. 
Akın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesik olmadığını iddia eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na ait elektriğin kesilmesine ilişkin tutanağı göstererek yanıt verdi. 
Bakan Dönmez'e, 2021 yılında her ay düzenli olarak elektriği kesilen yurttaşlara ilişkin sorular yönelttiklerini anımsatan Akın, "2021 yılının genelinde, 12 ay boyunca toplamda 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 2022 yılına ilişkin verileri ise her ay sormamıza karşın henüz bize yanıt verilmedi, ancak Bakanın 22 Nisan’da attığı bu tweet onları ele verdi. Tüm abone gruplarında 22 Nisan itibarıyla 278 bin abonenin elektriğinin kesik olduğunu söyledi Bakan" dedi ve geçtiğimiz yıla göre yalnızca Nisan ayında elektriği kesilen abone sayısının % 12 arttığına dikkat çekti. 
Akın, devamında şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yalanlarından biriyle karşı karşıyayız. Enerji Bakanı, dün akşam saat 21.20’de ülkemizin karanlıkta kalan ailelerine ve çocuklarına ses olan Genel Başkanımıza iftira atarak ve yalan söyleyerek bir tweet attı. Tweeti burada. Paralı trol ordusuyla beraber, attıkları yalanı köpürttüler. Gerçekleri çarpıttılar. Algı mühendisliğine soyundular. Yalanı söyleyen, Bakanın ta kendisidir. Çaresizlik içinde denize düşen yılana sarılır, Bakan bu mübarek Ramazan’da yalana sarılmıştır.” 
 Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i ucuz bir algı oyunuyla alenen yalan söylemekle itham eden CHP Milletvekili Akın “Yalana sarılan Bakan derhal istifa etmeli, istifa edemiyorsa da saraydan derhal affını istemelidir. Rakamlar yalan söylemez. Gerçekler ortada. Genel Başkanımızın haklı direnişi Cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik zammının ardından ülkemizin karanlıkta kalan ailelerine ve onların çocuklarına ses olmaktadır ve olmaya da devam etmektedir. Ve bu ses tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılıyor.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Enerji Bakanı’ istifaya davet
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli