Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın; Halk için çalışan, Cumhuriyetimiz üzerinden siyaset yapmaz

Akın; Halk için çalışan, Cumhuriyetimiz üzerinden siyaset yapmaz

CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili Tülay Babusçu'nun Cumhuriyetimizi ‘90 yıllık reklam arası' olarak nitelendirmesini kınayarak; Cumhuriyetimizin hepimize ama özellikle kadınlarımıza kazandırdıklarını unutup, bir kad

CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili Tülay Babusçu’nun Cumhuriyetimizi ‘90 yıllık reklam arası’ olarak nitelendirmesini kınayarak; “Cumhuriyetimizin hepimize ama özellikle kadınlarımıza kazandırdıklarını unutup, bir kadının böyle sözler sarf etmesini anlamakta zorluk çekiyorum.” dedi.
Cumhuriyetin getirileriyle kadınlarımızın diğer Avrupa ülkelerinden çok daha önce birçok hakka sahip olduğunu dile getiren Akın, “Cumhuriyetimiz sayesinde kadınlarımız birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı kazanmıştır. Bir örnek vermek gerekirse, bugün, kadınların toplumsal hayatta çok aktif olduğu ile övünen Fransa’dan dahi 15 sene önce, bizim kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildi.” dedi.
CHP Balıkesir Kadın Kollarının da bu konuda hassasiyetini dile getiren Akın, “ Tüm Balıkesir bu konuda Sayın Babusçu’ya tepkili, burada tüm kamuoyundan özür dilemesi gerekmektedir.’ diyerek ekledi; “Tülay Hanım, Balıkesirli bir eczacıdır. Kendisine sormak istiyorum; ‘Cumhuriyet olmasaydı, o eczaneyi açabilir ya da vekil olabilir miydiniz? Bir kadın olarak ekonomik özgürlüklerinizi kazanabilmenize hak tanınır mıydı?”
Akın; “Sayın Babusçu, yaranma kaygısıyla bu sözleri sarf etmiştir. Bugüne kadar halk ile beraber, halk için çalışsaydı, siyasi çıkar kaygısıyla Cumhuriyetimiz üzerinden siyasete başlamazdı. Halk ile beraber olanın, halk için çalışanın böyle kaygıları olmaz. Sayın Babusçu, bugüne kadar Balıkesir için neler yapmıştır? Çalışmaları, icraatları nelerdir, önce bunları bir ortaya koysun görelim. Böyle tartışmalar millete bir şey kazandırmaz.’ dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli