Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, iktidara akaryakıt zamları üzerinden yüklendi

Akın, iktidara akaryakıt zamları üzerinden yüklendi

“Akaryakıtta fiyatlar yükseldiği gibi düşmüyor, iktidarın zamları akaryakıta yapıştı kaldı”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın zamlara gerekçe gösterdiği brent petrolün Rusya Ukrayna savaşı öncesi seviyeye indiğini ancak Türkiye’de pompa fiyatına yansıyan zamların aynı oranda düşmediğini söyledi. 
Ahmet Akın, “Brent petrolde neredeyse % 30’u aşan gerileme yaşandı. Akaryakıt ürünlerindeki düşüş % 9 ila % 16’da kaldı. Zamların nedeni yanlış ekonomi politikalarıyla kurdaki yükseliştir” değerlendirmesinde bulundu. 
Akın, brent petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken AK Parti iktidarının brent petroldeki yükselişi gerekçe göstererek akaryakıt ürünlerine art arda yaptığı zamların pompa fiyatlarına adeta yapıştığını söyledi. 
Akaryakıt pompa fiyatlarındaki indirimin zamlandığı gibi hızlı olmadığına işaret eden Akın, şunları dile getirdi: “İktidar sözcüleri Rusya-Ukrayna savaşı sırasında akaryakıt ürünlerine art arda yapılan zamları; uluslararası piyasalardaki artışa bağlamıştır. Akaryakıt ürünlerine neredeyse her gün gelen zamlara gerekçe olarak yalnızca brent petroldeki artış gösterilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da petrol fiyatlarındaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına yansımasını yakından takip ettiklerini belirterek, zamlarla ilgili hiçbir sorumluluğu üzerine almamıştır. AK Parti iktidarı daha önce döviz kurunda yaşanan düşüşü pompa fiyatlarına yansıtmamış, akaryakıttan alınan özel tüketim vergisinin payını artırmayı tercih etmiştir. Akaryakıt ürünlerinde son iki gündür pompa fiyatlarına yapılan düşüş, bu dönemde yapılan zamları karşılamaktan çok uzaktadır. İktidar bir an önce fahiş oranda artan ve pek çok sektörü zorlayan akaryakıt zamları için KDV’nin indirilmesi ve ÖTV’nin kaldırılması başta olmak üzere adım atmalıdır. Aksi takdirde akaryakıt ürünlerindeki bu fahiş fiyat enflasyonun daha da yükselmesine neden olacaktır.” 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı