Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, iktidara seslendi: Deprem bölgesine hizmet götüren belediyelerin İller Bankası paylarını kesmeyin

Akın, iktidara seslendi: Deprem bölgesine hizmet götüren  belediyelerin İller Bankası paylarını kesmeyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, belediyelerin kamu borçları nedeniyle yapılan kesintinin ertelenmesine ilişkin uygulamanın geçtiğimiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, belediyelerin kamu borçları nedeniyle yapılan kesintinin ertelenmesine ilişkin uygulamanın geçtiğimiz haftalarda sona ermesiyle özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde vatandaşlara hizmet sunan belediyelerin zor durumda kaldığını açıkladı. 
Akın, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye genelindeki belediyelerin 6 Şubat deprem felaketi öncesinde bu yılın Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kamu borçlarına karşılık İller Bankası paylarının kesilmeden belediyelerin bütçesine aktarılmasına ilişkin bir karar alındığını hatırlattı. 
11 ilde 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinde bütün belediyelerin depremzede vatandaşlara hizmet götürmek için seferber olduğuna dikkat çeken Akın, “Bütün belediyeler bu dönemde depremzede vatandaşlarımızın yarasını sarabilmek için canla başla çalıştılar.” dedi. 
Haziran 2023’ten sonra belediyelerin kamu borçlarının İller Bankası paylarından tekrar kesilmeye başlandığına ve bu durumun özellikle deprem bölgesindeki belediyeleri zor duruma düşürdüğünü vurgulayan Akın, şunları dile getirdi: “Belediyelerin kamu borçlarının İller Bankası paylarından doğrudan kesilmesi uygulaması tekrar başlayınca belediyeler büyük finansal sıkıntılar çekmeye başladı. Zaten deprem döneminde hangi partiden olursa olsun bütün belediyelerimiz yardım için adeta yarışa girerek bütün imkanlarını zorladı. Ancak şimdi özellikle de deprem bölgesinde bulunan ve yine hangi partiden olursa olsun bütün belediyelerimiz hala depremzede vatandaşlarımıza sayısız hizmet vermeye devam ediyor. Deprem bölgesindeki belediyelerin İller Bankası paylarının kesilmesi vatandaşa verilen hizmetlerde aksamalara neden oluyor. Bu kapsamda iktidarın hiç olmazsa deprem bölgesindeki belediyelere İller Bankası kesintisini kaldırması gerekiyor. Deprem bölgesindeki bütün belediyeler zaten zor koşullarda vatandaşlarımıza hizmet götürüyor. Depremde tesisleri yıkılan, personellerini kaybeden belediyelerin hakkı olan payın kesilmesi hangi vicdana sığar? Deprem felaketinden etkilenen kentlerimizdeki vatandaşlarımızın derdine derman olunması için hiç olmazsa 11 ilimizdeki bütün belediyelerden kesinti yapılmamalı. Deprem bölgesindeki belediyelerimiz zaten yıkımda da zarar gördüler. İktidarın bu çağrımıza kulak tıkamaması gerektiğini düşünüyoruz.” 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı