Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, kalkınmayı kırsaldan başlatacaklarını açıkladı

Akın, kalkınmayı kırsaldan başlatacaklarını açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bigadiç ve Sındırgı’da vatandaşlarla kucaklaştı.

Gittiği ilçe ve kırsal mahallelerde sevgi gösterileriyle karşılanan Akın, Millet İttifakı iktidarında köylerin ve kırsal alanın yeniden canlandırılacağını, üretime, tarım ve hayvancılığa önem verileceğini, kapalı olan köy okullarının yeniden açılacağını, kalkınma hamlelerinin üretici köylü ile birlikte gerçekleştirileceğini söyledi. 
Bigadiç ziyaretinde pazaryeri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Akın, halka hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bigadiç, bir değerdir. Bugüne kadar kıymetini bilmediler. ‘Bordan para kazanıyoruz’ diye övünüyorlar ama bir demet maydanoz fiyatına bor satıyorlar. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli Bor mineralleri madenlerinden birine sahibiz. Bor madenini buradan çıkardılar işlemeden götürüp sattılar. Oysa bor madeni bugün dünyanın en kıymetli madenleri arasında. Teknoloji yatırımı yapmazsan, işlemeden olduğu gibi çıkarıp satarsan ülkeye hiçbir katma değeri olmaz. Bigadiç’e söz veriyoruz. Teknolojik bor yatırımlarını getireceğiz. Tesisler kuracağız. Burada istihdamı artıracağız. Emekçi madencilerimiz, işçilerimiz de kazanacak memleketimiz de kazanacak. Bigadiç kazanacak! Türkiye kazanacak.” 
Bigadiç ziyaretleri sonrasında Sındırgı’ya giden, burada DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Adayı Burak Dalgın ile birlikte Millet İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açan Akın, Kınık, Yüreğil, Işıklar, Gölcük, Kozlu ve Akçakısrak kırsal mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşların sevgisiyle karşılanan Ahmet Akın, “Söz Sındırgı hakkını alacak” diyerek şöyle devam etti: “Bugün yiğidi kuru soğana muhtaç edenler artık gidecek. Süt hayvanını kesip evladını okutmak için toprağını satanlara kulaklarını tıkayanlar gidecek. Buğdayını, domatesini, pancarını varını yoğunu bereketli topraklarımızdan kazanan emektar çiftçilerimizin yüzü 14 Mayıs’tan sonra gülecek yine baharlar gelecek.”   Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı