Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti

Akın, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Atatürk’ün Erdek’e gelişinin 85. yıl dönümü” anma programında 31 Mar

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Atatürk’ün Erdek’e gelişinin 85. yıl dönümü” anma programında 31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerin önemine işaret etti. CHP’li Akın, tüm vatanseverlere çağrıda bulunarak, “Birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışacağız ve kazanacağız. Yapacak çok işimiz var. Beraber başaracağız. Evlatlarımıza güzel bir Türkiye bırakacağız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi ve Güney Marmara Platformları Birliği’nce gerçekleştirilen “Atatürk’ün Erdek’e gelişinin 85. Yıldönümü” anma programına katıldı. Etkinlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Haziran 1938 günü Savarona yatıyla Erdek’e gelişi temsili olarak canlandırıldı ve Atatürk anısına denize çelenk bırakıldı.
CHP’li Akın, programda yaptığı konuşmada, tüm Atatürkçüler, cumhuriyetçiler ve vatanseverlerin önünde saygıyla eğildiğini belirterek, “Atatürk’ün Erdek’e gelişi, 85. yıl dönümünde ilk kez kutlanıyor. Örnek bir tören. İnşallah bundan sonra belediye başkanımız bunu bir gelenek haline getirerek devam ettirecek. Biz de hep beraber Atatürkçüler, cumhuriyetçiler, vatanseverler olarak burada olacağız. Atatürk'ümüzün izinden de asla ayrılmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir Genel Başkan Yardımcısı olarak bunu söylerken tüylerim diken diken oluyor. Neden? Bizim Ulu Önderimiz, Atatürk'ümüz, kurucumuz, kurtarıcımız diyor ki: ‘İki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.’ İşte o partinin neferi bir hemşehriniz olarak ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ diyorum” ifadelerini kullandı.
‘EVLATLARIMIZA BORCUMUZ VAR’
CHP’li Akın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” sözünü hatırlatarak şunları söyledi:
“Hiçbirimizin umutsuzluğa kapılma diye bir lüksü yok. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışacağız, mücadele edeceğiz ve kazanacağız. Bu ülkenin topraklarını bize vatan yapan tüm aziz kahramanlarımıza, şehitlerimize, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, gazilerimize minnet duygularımız var ama evlatlarımıza da borcumuz var. Seçimlerin biri bitiyor, diğeri başlıyor. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimde tüm Atatürkçüler'in, tüm Cumhuriyetçiler'in, tüm demokratların, tüm vatanseverlerin çalışmaya devam etmesini istiyorum. Beraber başaracağız. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Yapacak çok işimiz var. İnşallah evlatlarımıza güzel bir Türkiye bırakacağız.”
‘ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR’
CHP’li Akın, Bandırma Belediyesi’nin Tatlısu’da kurduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışına da katıldı. Akın, tesise ilişkin yaptığı değerlendirmede, CHP’li belediyelerin engelsiz yaşama yönelik hizmetleriyle tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz engelsiz bir yaşama yönelik projeleriyle, çalışmalarıyla, hizmetleriyle tüm Türkiye’ye örnek oluyorlar.
Bandırma Belediyemiz’in Tatlısu’da, denize sıfır bir noktada kurduğu bu güzel tesis, tüm yönleriyle engelleri ortadan kaldırıyor. Bu hizmetin vatandaşlarımıza ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: yerel seçimlerin önemine dikkat çekti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı