Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın´a göre, krizi tek hissetmeyen iktidar ve temsilcileri

Akın´a göre, krizi tek hissetmeyen iktidar ve temsilcileri

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidar ve temsilcilerinin koltuklarından kalkıp halka gitmedikleri için ekonomik krizin halkı nasıl etkilediğinden haberdar olmadığını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidar ve temsilcilerinin koltuklarından kalkıp halka gitmedikleri için ekonomik krizin halkı nasıl etkilediğinden haberdar olmadığını söyledi.
Ahmet Akın, ?Biz söyleyince de kızıyorlar. Çarşı pazar dolaşıyorum. AK Parti´lisi, MHP´lisi, CHP´lisi, İYİ Parti´lisi demeden esnafıyla, memuruyla, işçisi, çiftçisi ile konuşuyorum. Meslek örgütlerinin temsilcileri ile görüşmediğim gün yok. AK Parti´lisi de ekonomik sıkıntısını anlatıyor, MHP´lisi de. Krizden etkilenmeyen yok. Millet parasız, işsiz. Vaat değil, çözüm istiyor. Kızmaca darılmaca yok, iktidar temsilcileri bir zahmet koltuklarından kalkıp halka inerse gerçekleri görecek? dedi.
CHP Milletvekili Akın, Balıkesir ve ilçeleri Gönen, Bandırma, Ayvalık, Burhaniye ve Dursunbey´de hafta sonu ziyaretlerde bulunup katıldığı etkinliklerde vatandaşlarla bir araya geldi.
Akın, ilk olarak Bandırma Kent Konseyi Başkanı seçilen Dr. Murat Gürsoy ve Konsey Yönetimini ziyaret etti. Gürsoy ve yönetimini kutlayan Akın, Bandırma´nın katılımcı, demokratik ve kurumsal bir kimliği bulunan kent konseyinde yeni yönetimin başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi.
Daha sonra Gönen´e geçen Akın, Gönen Süt Birliği´ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Yüksel Sarık ve yönetimi ile bir araya gelen Akın, uzun zamandır süt üreticilerinin yaşadıkları sorunları Meclis başta olmak üzere her platformda dile getirdiğini belirterek, ?Ama iktidarın kulakları, üreticin feryatlarına tıkalı. Sırça saraylardan halkın arasına karışmadıklarını söylediğimizde kızıyorlar. Süt üreticisi kazanmıyor kazanması için olması gereken 1 kilo süt ile 1 buçuk kilo yem alabilmek? diye konuştu.
Balıkesirliler Dernekleri Platformu´nun (BALDEP) Gönen´de düzenlediği çalıştayın açılışına katılan Ahmet Akın, BALDEP Genel Başkanı Salih Sağırolu´na 8. kez düzenlenen çalıştayda alınan federasyonlaşma kararı için kutladı.
Daha sonra Burhaniye´ye geçen Akın, Cem Vakfı´nın açılışı gerçekleştirilen İMKO Cem Evi´ni ziyaret etti. Cem Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Deveci ve vatandaşlarla bir araya gelen Akın, Cemevi´ne katkıda bulunan ve destek veren herkese teşekkür etti.
Akın, Dursunbey´de de Süleler Mahallesi´nde köy hayrına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Süleler mahallesinden sonra Hamzacık, Mıcırlar ve Çakırca mahallelerini de ziyaret eden Akın, vatandaşların dertlerini dinledi onlarla sohbet etti. Ekonomik krizin halkı nasıl etkilediğinden iktidarın haberdar olmadığını söyleyen Akın, ekonomik krizin etkilenmediği köy, mahalle, ev kalmadığını belirterek, ?Krizden bir tek etkilenmeyen iktidar temsilcileri. Memleketin kılcal damarlarına kadar hissedilen krizden etkilenmeyenlere koltuklarınızdan kalkıp milletin içine girin dediğimizde bize kızıyorlar. Gelin bakın burada insanlar ne zahmetler çekip ne fedakarlıklar da bulunup tencereyi kaynatmaya çalışıyorlar. Hiçbir iktidar temsilcisin kızmaya, gücenmeye hakkı yok. İktidarsanız çözüm üreteceksiniz.? diye konuştu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´de bu yıl 3´üncüsü düzenlenen Uluslararası Orhanlı Çerkes Festivali´ne katıldı. 2015´te kurulan ve kısa bir zamanda başarılı çalışmalara yapıp Türkiye´nin en geniş katılımlı festivalinin 3´cüsünü gerçekleştiren Orhanlı Çerkes Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir´i kutladı.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli