Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın´a göre Türkiye´nin nükleer santrale ihtiyacı yok!

Akın´a göre Türkiye´nin nükleer santrale ihtiyacı yok!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye´nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali´ne ihtiyacı olmadığını rakamlarla anlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye´nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali´ne ihtiyacı olmadığını rakamlarla anlattı. TBMM´de basın toplantısı düzenleyen Akın, ?Burada tek yerli ve milli olan konu santralin bizim topraklarımızda olması, geriye kalan her şey Rusya´ya ait.? dedi.
Akın´ın konuşmasından satır başları: ?Tüm dünyada hızlı bir şekilde yenilenebilir enerjiye yatırım yapılırken bizim ?Nükleere´ 22 milyar dolar yatırım yapmamız ki iddia ediyorum bu rakam çok daha fazla olacak. Burada tek yerli ve milli olan konu santralin bizim topraklarımızda olması, geriye kalan her şey Rusya´ya ait. Tüm enerji kaynakları üzerinden dışa bağımlılığımız % 76, bunun içinde en önemli payı alan 2 önemli kaynağa baktığımızda bunlardan biri doğalgazdır. En son verilere göre Türkiye tükettiği enerjinin % 29,5 ?ini doğalgazdan karşılıyor, % 33 oranında da petrol kullanıyor. Doğalgazda % 53,5 oranında tek başına Rusya´ya bağımlıyız; bu da oldukça büyük bir rakam. Burada; inşaat % 100 Rusların, yakıt Rusların zaten bizim teknolojimiz yok, yapılacak reaktör itibariyle VVV1200 tamamen Rusların elinde ki bu reaktör dünyada ve kendi ülkelerinde dahi yeni deneme olacak bir santral, nihai atık sorunu dünyada hiçbir yerde çözülememişken, bu atık meselesinin nasıl çözüleceği de Ruslara bırakılmış. Şimdi bunun nesi yerli nesi yerli nesi milli ve nasıl bağımlılığımızı azaltacak? Bu tamamen siyasi bir ticarettir. Ayrıca Rusya TV´lerinde ROSATOM CEO´su açıklama yapıyor. Şöyle diyor; T.C. ?de yapacağımız santral Rus ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve binlerce Rus çalışacak diyor. İktidar da halkımıza yerli olacak, milli olacak; bağımlılık azalacak, binler çalışacak diyerek yalan söylüyor.?

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli