Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın´dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Akın´dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajla, ?Demokrasi ve insan hakları alanında yaşanan tüm gelişmelere rağmen şiddet ve savaş ortamı bugün dünyanın en önemli sorunlarının başında yer almayı sürdürüyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajla, ?Demokrasi ve insan hakları alanında yaşanan tüm gelişmelere rağmen şiddet ve savaş ortamı bugün dünyanın en önemli sorunlarının başında yer almayı sürdürüyor. Yaşanan savaşlar ve terör saldırıları can almaya devam ediyor? açıklamasında bulundu.
Akın, mesajını şöyle sürdürdü: ?En çok huzura ve barışa ihtiyaç olan bir coğrafyanın içerisinde yaşıyoruz. Hemen sınırımızın ötesinde uzunca bir süredir yaşanan savaş ve kaos yüz binlerce insanın canından olmasına ve milyonlarca insanın yerinden yurdundan olarak mülteci konumuna düşmesine neden olmuştur. Ülkemizde de sıkça yaşadığımız gibi terör saldırıları ülkelerin kentlerinde masum insanların canlarını alıyor. İnsanların hiçbir ayrım gözetmeden daha mutlu ve huzurlu bir dünyada yaşayabilmeleri, ancak barış ortamında sağlanabilir. Barışın önemini tarihte ve günümüzde yaşananlar çok acı bir şekilde insanlığa öğretmiştir. Günümüz insanına düşen en önemli görev barış talep etmek ve bu uğurda çaba sarf etmektir. Ömrü savaş alanlarında geçmiş olan eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk´ün "Yurtta barış, dünyada barış" anlayışı, her zaman yol göstericimiz olmalıdır. Bu anlayış kalıcı dünya barışına önemli katkı sağlayacaktır. Barışın, sevginin, hoşgörünün egemen olduğu; savaşların, şiddetin, kavganın olmadığı bir dünyada tüm insanların barış içerisinde yaşaması dileklerimle Dünya Barış Günü´nü kutluyorum.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false