Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın´dan, acil sağlık önergesi

Akın´dan, acil sağlık önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, hastanelerin acil servislerinde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın yanıtlandırması istemiyle bir soru önergesi veren Akın, Balıkesir´de yaz dönemlerinde artan nüfus nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yaşanmakta olan yoğunluk nedeniyle hangi önlemlerin alındığını sordu.
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın soru önergesi şu şekilde:
?Başbakan Binali Yıldırım 12.07.2016 tarihinde yapılan AKP grup toplantısında iktidarın sağlık politikalarını övmek amacıyla ?acil servislere vatandaşlarımız kız bakmaya gidiyorlar? açıklamasını yaptı. Oysa hastanelerin acil servislerinde hem orada görev yapan sağlık personeli, hem de sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız için çok ciddi sıkıntıların var olduğu bilinmektedir. Bu konuyla ilgili olarak;
Sayın Başbakan gibi Sağlık Bakanı olarak şahsınızın da hastanelerin acil servislerine kız bakmaya gidildiğine ilişkin tespitleriniz var mıdır?
Hastanelerin acil servislerinde yaşanan tüm sorunlar çözülebilmiş midir? Tabip odaları ve diğer meslek kuruluşlarının acil servislerle ilgili bakanlığınıza ilettiği sorun ve şikayetler nelerdir? Bu sorun ve şikayetlerin çözümü için hangi çalışmalar yapılmaktadır? Yazlık nüfusu yüksek olan bölgelerimizde bulunan hastanelerin acil servisleri ihtiyacı karşılayabilmekte midir?
Balıkesir´de yazlık nüfusu çok yüksek olan ilçelerimizde bulunan hastanelerin acil servislerinde çok ciddi yoğunluğun ve sorunların yaşandığı bilinmektedir. Özellikle uzun bayram tatillerinde Balıkesir ve ilçelerinde olağanüstü artan nüfus nedeniyle acil servislerdeki sağlık hizmetlerinde sorunlar yaşandığı da gözlenmektedir. Balıkesir ve ilçelerinde yaz dönemlerinde artan nüfus nedeniyle hastanelerin acil servislerinde bir aksama yaşanmaması için hangi önlemler alınmaktadır? Acil servislerde görevli hekim ve diğer sağlık personeli sayısı artırılmakta mıdır?
Balıkesir´de 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının her birinde görevli hekim ve diğer sağlık personeli sayısı yeterli düzeyde midir??

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın acil sağlık önergesi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli