Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın´dan Enerji politikalarına acil planlama uyarısı geldi

Akın´dan Enerji politikalarına acil planlama uyarısı geldi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, enerji politikalarında çok ciddi ve acil planlamaya ihtiyaç olduğunu söylerken, CHP´li belediyelerin enerjide de örnek olacaklarını açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, enerji politikalarında çok ciddi ve acil planlamaya ihtiyaç olduğunu söylerken, CHP´li belediyelerin enerjide de örnek olacaklarını açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP´li belediye başkanlarına enerji politikaları, enerji kooperatifleri ve atık bertaraf konularında brifing verecek.
Ahmet Akın, ?Enerji konusunda ülkemizin, insanlarımızın, doğamızın yararını gözetecek çok ciddi ve acil bir planlamaya ihtiyaç var. Bu planlamaya yerel yönetimlerden başlanmalı. Ülke nüfusumuzun yarısından fazlasının yaşadığı şehirlerimizi CHP´li belediyeler yönetiyor. Enerji, yenilenebilir enerji, enerji kooperatifleri ve atık bertaraf konuları, projeleri ve finansmanı üzerine belediyelerimize koordinasyon sağlayacağız. Belediyelerimiz enerjide de örnek olacak.? dedi.
11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ve 51 belde belediyesini kazanan CHP´nin 263 belediye başkanı Cuma günü (bugün) Ankara´da bir araya geliyor. CHP Genel Merkezi´ndeki buluşmada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına seslenecek.
Beş yıl boyunca ?özen gösterilecek? konularına değinecek olan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından, liyakata önem vermelerini, çok çalışmalarını, koordinasyon ve dayanışma içinde olmalarını isteyecek. Kılıçdaroğlu´nun belediye başkanlarına ?kalıcı projelere imza atın? talimatı vereceği de belirtiliyor.
CHP´nin enerji politikalarından sorumlu Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın da CHP´li belediye başkanlarına ?Enerji Politikaları, Enerji Kooperatifleri, Atık Bertaraf ve Yerel Yönetimler? başlıklı brifing verecek.
Akın, CHP´li belediyelerin farkını gösterecek projelere imza atacağını bunlar arasında da yenilebilir enerji projelerinin de büyük payı olacağını söyledi.
Ahmet Akın şu bilgileri verdi: ?Türkiye´nin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere genelde ithal enerji kaynağı kullanılıyor. Fosil kaynaklı ithalata dayalı yüksek maliyetli yatırımlar yapılıyor. Dışa bağımlılık Türkiye için ciddi boyutlara ulaşmış durumda. CHP´li belediyelerimiz enerji sektöründe başarılı projelere imza atacak potansiyele sahip. Genel Başkanımızın da bu konuda talimatı var. Bu konuda politikalarımızın koordinasyonunu sağlayacak, başkanlıklarımızda birimler oluşturacağız.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli