Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akova, Bürokratların görevlerinden alınmasını meclise taşıdı

Akova, Bürokratların görevlerinden alınmasını meclise taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çok fazla sayıda bürokratın aniden görevden alınmasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çok fazla sayıda bürokratın aniden görevden alınmasını TBMM gündemine taşıdı.
Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde şu hususlara değindi: “Bakanlığınıza bağlı TCDD ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nde üst düzey bürokratların görevden alındığına dair haberler basında yer almıştır. TCDD’de bazı daire başkanları ve bölge müdürleri yakın zamanda görevden alınmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde de iki genel müdür yardımcısından birisinin ve 10 daire başkanından altısının aynı zamanda görevden alınması dikkat çekici bir gelişmedir. Üstelik bu iki Kurumda son bir yıldır çeşitli görev değişiklikleri yapılmıştır.”
Akova, bakandan şu soruların yanıtı istedi: “Bakanlığınıza bağlı kurumlarda aniden ve çok yüksek sayıda üst düzey bürokratın görevden alınmasının sebepleri nelerdir? Bakanlığınıza bağlı kurumlarda son bir yıldır üst düzey bürokratlardan (daire başkanı ve üstü) kaç kişi görevden alınmıştır? Görevden alınan bürokratlar ile ilgili haklarında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Son dönemde duble yollarda çökme, bozulma gibi ortaya çıkan sorunlar ile Sayıştay raporlarına da yansıyan usulsüzlüklerin görevden almalarda etkisi ne olmuştur? Görevden alınan bürokratların görevlerini hakkıyla yerine getirememesi ve karıştığı usulsüzlükler tespit edilmiş midir? Hangi bürokratlar ne gibi görev yetersizliği ile suçlanmaktadır? Bakanlığınıza bağlı kurumlarda bürokratların görevden alınmasına devam edilecek midir? Görevden toplu almalar nedeniyle işlerin yürümesinde herhangi bir aksamanın yaşanması nasıl engellenmektedir?”



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli