Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akova, İmam Hatip Lisesinin yerine karşı

Akova, İmam Hatip Lisesinin yerine karşı

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, jandarma kışlasının Havran İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesini sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, jandarma kışlasının Havran İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesini sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, sosyal tesis yapmak amacıyla devralınan jandarma kışlasının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi hususunu TBMM gündemine taşıyarak, Mili Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.
Akova soru önergesinde şu hususlara değindi: “Balıkesir’in Havran ilçesinde yer alan jandarma kışlası iki yıl önce boşaltılıp, Havran Mal Müdürlüğüne devredilmiştir. Devir sebebi olarak, jandarma kışlasının sosyal tesis yapılacağı belirtilmiştir. Ancak aradan geçen süreye rağmen, jandarma kışlası için verilen sözler tutulmamıştır. Üstelik kışla Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiş ve Havran İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür. Veliler diğer ortaokullarda yer olmadığı için bu okula kayıt yaptırmak zorunda kaldıklarını belirtmişlerdir. Jandarma kışlasının askeri görünümü de çocukların pedagojik gelişimini olumsuz etkilemektedir.”
İşte! Akova’nın soruları: “Jandarma kışlası sosyal tesis yerine neden İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür? Okulun bahçesinde askerlerin silahlarında mermi olup olmadığını kontrol ettikleri doldur/boşalt istasyonu olması çocukların psikolojisini olumsuz etkilemeyecek midir? Eğitim öğretim için uygun altyapı ve üstyapı tesisi olmamasına rağmen jandarma kışlası neden okul olarak kullanılmaya başlanmıştır?”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli