Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akova, sorunların görmezden gelindiğini söyledi

Akova, sorunların görmezden gelindiğini söyledi

CHP Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova, okullarda devam eden sorunun kılık kıyafete getirilen serbestlikle çözülemeyeceğini söyleyip, asıl sorunun derslik sayısı yetersizliği olduğunu işaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova, okullarda devam eden sorunun kılık kıyafete getirilen serbestlikle çözülemeyeceğini söyleyip, asıl sorunun derslik sayısı yetersizliği olduğunu işaret etti.
CHP Milletvekili Akova, Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekmek için basına yazılı açıklamada bulundu.
Açıklamasında,"Okullarımızda yeterli dersliğin olmaması, kalabalık sınıflar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 127 bin 242 öğretmen ihtiyacı varken, yüz binlerce öğretmen de atama yapılmayı beklerken, yeni atama yapılmayıp, ücretli öğretmen çalıştırılması gibi eğitim-öğretim hayatını ilgilendiren çok önemli sorunlar mevcutken, Milli Eğitim Bakanının bir gece de okullarda kılık-kıyafeti serbest bırakması, altında bir gizli ajanda olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Üstelik kılık-kıyafetin serbest olmasından hem veliler hem de okul kıyafeti üretici ve satıcıları memnun değildir" ifadelerine yer veren CHP Milletvekili Akova, "Ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlik giderek artmaktadır. En yüksek gelire sahip nüfusun %20`sinden oluşan gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay % 46,7 iken, en düşük gelire sahip nüfusun %20`sinden oluşan gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay % 5,8`dir. 2011 yılında yapılan gelir ve yaşam koşulları araştırmasına göre, nüfusun % 16,1`i yoksulluk sınırının altındadır.
Nüfus yaşam koşulları göstergelerine göre, kurumsal olmayan nüfusun; "% 41,6`sının konutunda "sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi vb." sorunlar söz konusudur.
* % 41,7`sinin oturduğu konutta "izolasyondan dolayı ısınma sorunu" yaşanmaktadır.
* % 61,8`inin hanesinin taksit ödemeleri ve borçları (konut alımı ve konut masrafları dışında) bulunmakta, bu borç ödemeleri, % 26,2`sinin hanesine çok yük getirmektedir.
* % 86,5`i "evden uzakta bir haftalık tatili", % 67,6`sı "beklenmedik harcamalarını" ve % 80,3`ü "yıpranmış ve eskimiş mobilyalarını yenileme ihtiyacını" ekonomik nedenlerle karşılayamamaktadır.
Ülkemizdeki vatandaşların yaşam koşulları bu kadar kötüyken ve gelir uçurumu bu kadar büyükken veliler ve çocuklar her gün başka kıyafet ve marka giyinme baskısı ile hem maddi hem de psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalacaklardır. Milli Eğitim Bakanının önce eğitim-öğretimdeki acil sorunları çözmesi gerekirken, kılık kıyafetle uğraşması birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Gelişmekte olan bir ülke için problemler yaratan serbest kıyafet uygulamasını, gelişmiş bir ülke olduğumuzda tekrar tarafların görüşleri alındıktan sonra tartışıp karara bağlamak demokrasinin gereğidir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false