Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKP Meclis üyelerinden CHP grubuna tepki!

AKP Meclis üyelerinden CHP grubuna tepki!

Erdek Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında CHP´li üyelerinin önemli bir konu hakkında verdikleri red oyuna karşılık AKP grubundan tepki geldi.

Erdek Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında  CHP´li üyelerinin önemli bir konu hakkında verdikleri red oyuna karşılık AKP grubundan tepki geldi.

İlçede doğalgaz çalışmalarını devam ettiren AKSA firması ile Erdek Belediyesi arasında yapılan yolların onarım sözleşmesi sona ermişti. Dün yapılan meclis toplantısında gündeme gelen üst yapı, yüzey/asfalt kaplama gibi hizmetlerin hiç bir bedel almadan Erdek Belediyesi tarafından yapılmasına devam edilmesi oylandı. Erdek Belediye Meclisinde çoğunluğa sahip CHP´li üyeler bu karara red oyu verip, onarıma Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destek vermesini istediler. Aynı zamanda CHP´li grup Belediye Başkan Yardımcısının maaşının en üst düzeyde 6.000 TL olmasını onaylayınca Ak Partililer bu duruma tepki gösterdi.

Ak Parti Erdek Belediye Meclis üyesi Huri Güven tepkisini dile getiren yapığı açıklamada "Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan´ın talimatı ile dogalgaz çalışmaları Erdek´te başlamıştı.
Çarşamba günü yapılan meclis gündemimizin  bir maddesi doğalgazın çalışmalarının devam etmesi konusunda çok önemliydi.
Aksa firması ile yapılan önceki sözleşmede oldu gibi kazılan yolların yama işleminin Erdek Belediyesi tarafından yapılması durumunda AKSA firması çalışmalarına devam etmek istediginden meclisten çıkacak karar çok önemliydi.  CHP meclis grubu bu maddeyi oy çokluğu ile red etti.
Bizim yani AK Partinin tüm ısrarlarına rağmen mecliste red oyu vererek onaylamadılar.
Yasa gereği yolların yamanma işi ilçe belediyesinin sorumlulugunda olmasına rağmen Büyükşehir destek versin şartını koştular.
Anlaşılan CHP belediyesi işi yine yokuşa sürmek istiyor." şeklinde konuşarak CHP´li grubu kınadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerinin, yolların onarımının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nce yaptırılması için girişimlerde bulunacaklarını bildirmeleri üzerine bu madde olağan üstü toplanacak mecliste karara bağlanacak.

Haber: Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli