Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AKP Milletvekili adayı Emin Mehmet Karatan istifa etti

AKP Milletvekili adayı Emin Mehmet Karatan istifa etti

AK Parti Balıkesir 6.sıra milletvekili adayı olarak açıklanan Emin Mehmet Karatan, iş yoğunluğu ve sağlık problemlerini gerekçe göstererek milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Balıkesir 6.sıra milletvekili adayı olarak açıklanan Emin Mehmet Karatan, iş yoğunluğu ve sağlık problemlerini gerekçe göstererek milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Yaklaşık 30 yıllık siyasi hayatı boyunca ülkesine ve bölgesine yararlı bir politikacı olma gayreti içinde olduğunu söyleyen Karatan, basına gönderdiği açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

?Siyasetin insana hizmet etme sanatı olduğunu her zaman kendime ilke edindim. Ben her zaman siyasetin tabandan teşkilattan başladığına inanan biri oldum. Bu sebepten Balıkesir´in her ilçesinde, köyünde partimize gönül vermiş üyelerimizle ve belki bize oy vermese de bizim bölgemizin insanı, vatandaşımız olduğu için her kesimle barışık ve onların gönlünü kazanmış biri oldum. Bu sevgiye mazhar olmak da ayrıca gurur vericidir. 13 yıldır iktidarda olan ve ?´Yeni Türkiye´´ hedefi ile daha güçlü bir ülke olmak için partimizle birlikte çıktığımız bu yolda ben de her köşesini iyi bildiğim, parti gözetmeksizin sevgisini ve saygısını kazandığıma inandığım güzel kentimiz Balıkesir için 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olarak gösterildim. Böyle kutsal bir göreve layık görülmemde; uzun yıllar bölgemizde birçok sivil toplum örgütünde başkanlıklar yapmış olmam, AK Parti Gönen ilçe ve il delegeliklerinin, 2011 genel seçimlerinde Balıkesir milletvekili adayı olmam ve geçen bu 4 yıllık süre boyunca da Balıkesir için hizmet etme istediğinden asla vazgeçmememin etkili olduğu inancındayım. Memlekete hizmet etme görevi aslında bir bayrak yarışıdır. Bu yarışta, bu davada en iyimiz ve göreve uygun olanlarımızın devam etmesi gerekmektedir. İş adamı kimliğimden dolayı geçen yoğun iş hayatımın dışında sağlık problemlerinden dolayı milletvekili adaylığı görevimden affımı istiyorum. Bu kutlu davada sizlerle birlikte çalışma imkânı yakalamaktan ve doğduğum, büyüdüğüm güzel Balıkesir´im için hizmet etme şansı bulmaktan dolayı teşekkür eder, birlikte çalıştığımız süre boyunca şahsıma göstermiş olduğunuz teveccühlerden dolayı minnet duyarım.?

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli