Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKP Balıkesir Milletvekili Uğur:

AKP Balıkesir Milletvekili Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Balıkesirin büyümesini istemeyenlerle başlatılan mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Balıkesir`in büyümesini istemeyenlerle başlatılan mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.
AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı`nı ziyaret eden Uğur, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ile gençlik ve kadın kollarının yöneticileriyle bir araya geldi. 
AK Parti iktidarıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının gerçekleştiği Balıkesir`in çehresinin değiştiğini öne süren Milletvekili Uğur, partililerden Balıkesir`e yapılan hizmetleri halka bıkmadan usanmadan anlatmalarını istedi.
2012 yılında ülke nüfusunun binde 12 arttığını dile getiren Uğur, şöyle konuştu:
"Balıkesir`in nüfusu binde 5,4 artmış. Yani biz, Türkiye`nin nüfusu kadar artamıyoruz. Ancak dikkatimi çeken bir şey oldu. Merkez ilçenin nüfusu binde 21,36 artmış. Türkiye`nin nüfusunun iki katına yakın Balıkesir`in merkez ilçesinde nüfus artışı var. Balıkesir nüfusunun % 20`si köylerde, % 80`i şehirde yaşıyor. Balıkesir, cazibe merkezi haline geldi ki, insanlar huzuru, işi ve aşı bulabiliyor yaşam kalitesi daha iyi. Üniversitesiyle, kara yolları ağıyla, sağlık, eğitim hizmetleriyle ilimiz yükselen bir değer."
Balıkesir`in bulunduğu noktanın çok önemli bir merkez olduğunun altını çizen Uğur, "Şu anda yolumuzdan ortalama günlük 18 bin araç geçiyor. Ama bu yollar, 5-6 yıl sonra bittiğinde buradan en az 50 bin araç geçecek. Bunlar mutlaka ilimize uğrayacak. Bölgemiz termal, dağ ve deniz turizm merkezinin bulunduğu yer" dedi.
Büyükşehir statüsüne kavuşan Balıkesir`in yakın gelecekte önemli bir metropol haline dönüşeceğini ileri süren Uğur, "Körfezdeki havaalanının bitmesiyle de kongre merkezi olacak. Bundan herkes istifade edecek. Bu, aş, iş, ekonomisinin büyümesi kalkınması demek. Tabii biz hep birlikte Balıkesir`in büyümesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizler de sizlerin vekili olarak bu gayret içerisindeyiz. Ama, Baıkesir`in büyümesine engel olanlarla da mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli