Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AKP Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ataş:

AKP Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ataş:

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı, Gümrük Müşâviri Dış Ticaret Uzmanı Yakup Ataş, dokuz aylık bir çalışma sonucunda hazırladığı, Dünya

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı, Gümrük Müşâviri Dış Ticaret Uzmanı Yakup Ataş, dokuz aylık bir çalışma sonucunda hazırladığı, "Dünya Ekonomisine ve Siyasetine Yön Verenler" isimli ilk kitabını yayınladı. Yazmaya öğrencilik yıllarından başlayarak özel bir ilgisi bulunduğuna işaret eden Ataş, şu değerlendirmede bulundu:
"Düzenlediğimiz imza günündeki gelirini, Kızılay Bandırma Şubesi Vakfı`na bağışlayacağım bu kitabım, akademik bir yayın ve gönülleri fetih niteliğini taşıyor. Aynı kapsamda dört kitabımın hazırlıklarını da sürdürüyorum. Kısa süre içinde bu kitaplarımı da okurlarla buluşturmak istiyorum. Başta fakülte ve yüksek okulumuz olmak üzere kitabıma gösterilen ilgi nedeniyle herkese teşekkürü bir borç biliyorum."
Politika düzeyli olmalı
Aslen Malatya doğumlu olduğunu belirten Ataş, aktif politikaya, yoğun talepler üzerine yaklaşık 15 ay önce girdiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Daha önce Bandırma`da yüksek öğrenim gördüğüm yıllarda, Ülkü Ocakları paralelinde politikayla ilgilenmiştim. Milliyetçi bir kişiliğim var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`a hayranım. Gelen öneriler üzerine Ak Parti`den siyasete girdim ve hâlen İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Aslında her vatandaşın politikaya girmesini arzuluyorum. Avrupa`da yaşayanların partililik oranı yüzde 80`lerde seyrederken, bizde bu oran ise yalnızca yüzde 15`lerde kalıyor. Bandırma`da politikanın düzeyini, birçok yer ile kıyasladığımız ve bazı küçük örnekleri dışarıda bıraktığımızda oldukça yüksek görüyorum. Bu tılsımın da bozulmamasını diliyorum. Kentimizde yalnızca bir şeyin eksik olduğunu düşünüyorum: Bandırmalılık ruhu! Çalınan Bandırmalılık ruhunu yeniden yakalamamız için kanaat önderlerine ihtiyacımız var. Ancak hâlen bu kanaat önderlerine sahip olduğumuzu düşünmüyorum."
Kendisinin, her zaman politikayı düzeyli ve saygın bir zeminde yapmaktan yana olduğunun altını çizen Yakup Ataş, şöyle konuştu:
"İktidarıyla, muhalefetiyle olsun herkesin Bandırma için çaba harcadığına inanıyorum. Milletvekilimiz Cemal Öztaylan da, Belediye Başkanımız Sedat Pekel de, yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza da bu kentin değerleridir. Elbette ki, düşünceler farklı olabilir ama kimse birbirinin Bandırma sevgisinden kuşku duymamalı. Ben, politikayı bu düşüncelerin ışığında gerçekleştirirken, kesinlikle kırıcı bir üslup içine girmemeye özen gösteriyorum. Hiçbir zaman kavgadan yana olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Çünkü insanlara büyük değer veriyorum."
Pekel`in yaptıkları yeterli değil
2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde partisinin, Bandırma Belediyesi`ni kazanacağına inandığını vurgulayan Ataş, şu değerlendirmede bulundu:
"Bunun baş nedeninin, Belediye Başkanı Sedat Pekel`in, kent için yaptıklarını yeterli görmememdir. Sayın Pekel, Bandırma için daha fazlasını gerçekleştirmeliydi. Partimizde de, belediye başkan adaylığını düşünen çok sayıda arkadaşımız var. Her arkadaşımız bizim için çok değerli. Bu aday arkadaşlarımız içinden, halkın benimseyeceği bir adayı çıkararak, seçime onunla gideceğiz."
İl özlemimiz geriye gitti ama bitmedi
Bandırma`nın yıllardır beklediği il olma özleminin, Büyükşehir Yasası`nın çıkarak, Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla yara alarak, geriye gittiğini kabul eden, ancak bu konunun kapanmadığını öne süren Yakup Ataş, şunları söyledi:
"Tabii ki, Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla birlikte Bandırma`nın il beklentisi belki de 15-20 yıl ötelenmiş, ancak bitmemiştir. Kaldı ki, Balıkesir`in Büyükşehir olmasının, Bandırma`ya büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Çünkü, Büyükşehir belediyelerine gelecek paralar, o yere bağlı yerleşim birimlerine nüfus+yüzölçümü göz önüne alınarak dağıtılacaktır."
Ataş, Bandırma`da yaşayan herkesin, Bandırmalılık ruhunun yakalanması konusunda çaba harcamaları gerektiğini sözlerine ekledi.              Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu