Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AKP Dursunbeyi kaderine terk etmiş

AKP Dursunbeyi kaderine terk etmiş

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKPnin Dursunbeylileri kaderine terk ettiğini öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP`nin Dursunbeylileri kaderine terk ettiğini öne sürdü.
Milletvekili Havutça, CHP Dursunbey İlçe Örgütünü ziyaret etti. CHP Dursunbey İlçe Başkanı Atilla Küçükler ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Atay ve partililerle bir toplantı yaptı. Havutça, Dursunbeylilerin sorunlarının ele alındığı toplantıda AKP`nin Dursunbeylileri kaderine terk ettiğini söyledi.
Kurtuluş savaşında Dursunbey topraklarından yüzlerce kahraman çıktığını ifade eden Havutça, milli mücadele sırasında Dursunbeylilerin benzersiz kahramanlık örnekleri sergilediğini belirtti. AKP`nin Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sistemli olarak yaptığı saldırılara karşı Dursunbeylilerin son derece farkında olduğunu söyleyen Havutça yaklaşan yerel seçimde AKP`ye karşı tavırlarını ortaya koyacaklarına inandığını söyledi. CHP`nin seçim için eksikliklerini teker teker tespit edip bu eksikleri kısa sürede gidererek Dursunbey`de, Balıkesir`de ve Türkiye genelinde halkın iktidarını hep birlikte kuracaklarını vurguladı.
Havutça, esnaf odasında 
Milletvekili Havutça Dursunbey İlçe Örgütü`nde yapılan toplantıdan sonra CHP`li heyet ile birlikte Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Sincanlı`yı ziyaret etti. AKP iktidarı döneminde esnaf ve sanatkarların kan ağladığını belirten Havutça, "Bugün Balıkesir genelinde küçük esnaf günlük kazancı ile ayakta durabiliyor. Esnafımız kaderine terk edilmiş durumda. Bugün esnaf banka kredileri ile ayakta duruyor. İki yıla öncesine esnaf KOSGEB kredilerinden yararlanabiliyordu. Esnaf bu sayede sermayesini arttırabiliyordu. Ama iki yıldır bu kredilerde verilmiyor. Balıkesir`de 2011 yılında toplam 3 bin 532 küçük esnaf kepenk indirdi" dedi. 
Havutça, AKP`nin tarım politikalarının bilimsellikten uzak, çiftçi ve verimli tarım için önlem alamayan politikalar ürettiğine dikkat çeken Havutça, Türkiye`yi saman ithal eder ülke konumuna getirdiklerini söyledi. Havutça, hayvancılığın bitirildiğini, tarıma ve çiftçiye darbe üzerine darbe vurulduğunu ifade ederek, "Balıkesir ve ilçelerinde yaptığım incelemelerde çiftçilerin kuraklık, aşırı sis, aşırı lodos ve yağmurların beklenen zamanlar dışında yağması gibi olumsuz iklim olaylarından etkilenmişler. Bu çiftçilerimiz de borçlarının ertelenmesi istiyorlar. Başbakan`a çiftçinin bu isteğini ilettim. Bakanlar Kurulu çiftçi için de çalışsın dedim." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı