Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Erdek, Marmaranın incisidir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Erdek, Marmaranın incisidir

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, partisinin Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, partisinin Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret etti. 
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur`a, AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan`da eşlik etti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AKP Erdek İlçe Teşkilatı tarafından parti binası önünde karşılanan milletvekilleri, partilileriyle tek tek tokalaştı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP Erdek İlçe Başkanı Metin Canbaz, 3 yıl önce çok kötü bir mali yapıda devir aldıkları Erdek Belediyesi`ni düze çıkartmaya çalıştıklarını belirtip, Erdek`e devamlı destek veren Milletvekilleri A. Edip Uğur ile Cemal Öztaylan`a teşekkür etti.
Canbaz`dan sonra söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 23 ay sonra yapılacak Erdek Belediye Başkanlığı seçiminde bu kez % 60 oy oranıyla seçileceğini söyledi.
Başarının gerçek mimarları olarak burada kendilerine destek veren partilileri işaret eden Aysan, AKP Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur ile Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan sayesinde Ankara`da kendilerine tüm kapıların açıldığını anlatıp, konuşmasını `Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık biz bu yollarda` diyerek tamamladı.
Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, yaradılanı yaradandan dolayı sevmek lazım diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben 1991 yılında milletvekili iken Hamit Nural`da Erdek`te belediye başkanlığı görevini yürütüyordu. Hamit beyle o günlerde çok güzel çalışmalara birlikte imza atmıştık. İlçenin içme suyu sorunu, Erdek-Bandırma karayolunun yenilenmesi ve Erdek Feribot İskelesi gibi projeler bunların arasındaydı. Hamit bey talihsiz bir şekilde biliyorsunuz cezaevine girdi. Bugün Sayın Nural`ın tahliye edildiği haberini öğrendim ve çok sevindim. Kendisine geçmiş olsun dileğimi iletiyorum" dedi.
Öztaylan, Hüseyin Aysan`ın belediyeyi 3 yıl önce 82 milyon lira borçla devir aldığını partilere hatırlatıp, kendisini o 82 milyon lirayla yeni bir Erdek yaratırdım iddiasında bulundu.
Parti binasına gelmeden önce hastane yeni hizmet binasını incelediklerini kaydeden Öztaylan, Erdek yeni Hastanesi`nin Bursa`daki Acıbadem Hastanesi`nden dahi daha güzel olacağını belirtti.
4+4+4 eğitim sistemine de değinen Öztaylan, meslek liselerinden mezun olanların mezun oldukları bölümlerle ilgili mühendislik bölümlerine girebilmelerinin önünün açıldığını, mecliste kabul edilen bu yasayla eğitime eşitlik ilkesinin kazandırıldığının altını çizdi.
Erdek`te İmam Hatip Lisesi`nin açılması kime batıyor?
Öztaylan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
"Genel liseler veya endüstri meslek liseleri gibi vs. okullarda okuyan evlatlarımız ne kadar şerefliyse, İmam Hatip Liselerinde okuyan evlatlarımızda bir o kadar şereflidir. Burada turizm, ticaret, ziraat ve endüstri meslek lisesi açılıyorsa, Erdek`te İmam Hatip Lisesi`nin açılması kime batıyor?
Biliyorsunuz, 12 Eylül 2010`da referandum yapıldı. Ben 12 Eylül`den hesap sormak için `evet` dedim. Doğru olan ve demokrat olan da biziz. Bizler, 12 Eylül`lerde cezaevlerinde yatarak buralara kadar geldik. Bu milletin çocukları çok çileler çekti. Memlekette artık çok güzel şeyler oluyor, bakınız referandumun devamında bir muhtarın Albay rütbesinden emekli olmasını sağladık. Yurt dışına kaçan insanlarımızı yurdumuza getirip, onların haklarını iade ettik. Şu an kamuoyu araştırmasında partimizin oy oranı % 57.4 yükseldi. Hiç kimsenin ne inancıyla, ne ırkıyla işimiz olmadı. Sizlerin seçmiş olduğu 3 dönem milletvekili olmakla da her zaman şeref duydum." 
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur da yaptığı konuşmada Erdek`in, Marmara Bölgesi`nin incisi olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
"3 yıl önce Erdek`ten kimi belediye başkanı olarak aday gösterebiliriz diye düşünürken, Sayın Öztaylan, Hüseyin Aysan aday olursa seçimi kazanırız demişti. Ve Öztaylan`ın dediği çıktı. 3 yıldan bu yana Erdek Belediye Başkanımızın güzel çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu arada sağlık sorunu yaşadı ve ağır bir ameliyat geçirdi, kendisine geçmiş olsun diyorum. Kendileri Ankara`ya geldiler, birlikte Başbakan`la görüştük, İller Bankası`ndan toplam 5 milyon lira hibe aldık. İller Bankası`ndan 15 Milyon lira kredi kullandık." dedi.
Sağlık alanındaki hizmetleri de anlatan Uğur, kamuoyu araştırmalarında vatandaşa yöneltilen, öncelikli hizmet ne olmalı? Sorusunun cevabı devamlı `sağlık` olarak çıkıyor. Hükümetimizin sağlık alanındaki hizmetlerinden herkes memnun. Bakınız, Erdek Devlet Hastanesi yapımı bitmek üzere. AK Parti iktidarından önce devletin bütçeden ayırdığı en yüksek pay Milli Savunma Bakanlığı`na gidiyordu. Biz ise en yüksek payı Milli Eğitim Bakanlığı ardından Sağlık Bakanlığı`na ayırmaya başladık şeklinde konuştu. 
Uğur, "Hortumlanan bankalar artık yok, IMF bize para verelim diyor biz istemiyoruz. Komşumuz Yunanistan dahil Avrupa`nın bir çok ülkesi IMF`ye el açar hale geldi. Türkiye bugün hem dışarıda, hem içerde Allah`a şükürler olsun itibarlı bir ülke konumunda olup büyümede Avrupa`da birinci, Dünya da Çin`den sonra ikinci ülkeyiz. AK Parti iktidarı öncesinde, seçim olduğunda bütçeler hep açık verirdi, geçen yıl seçim oldu, bütçemiz açık vermedi. Seçim öncesi başlatılan yatırımlar aynen devam ediyor" dedi.
Mecliste "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazıyor ama uygulama "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Vesayetindir" diyor. Ülkede Demokrasi açığı vardı. 12 Eylül 2010`da yapılan referandum ile Demokrasi açığına son verdik. 8 yıllık zorunlu eğitim 28 Şubat sürecinde alınmış bir karardı, biz zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Meslek sahibi olmadan düz liseden mezun olunmasının önüne geçilecek. Her öğrenci, kabiliyetine göre mesleğini seçebilmeliydi. Şimdi, 12 Eylül`ü yapanlar yargılanıyor. Bizlere, siz milleti kandırıyorsunuz dediler. Yaş kararlarından mağdur olanlar dahil olmak üzere CHP ve MHP`de davaya müdahil oldular. AK Parti olarak biz neden müdahale olmadık? Çünkü 12 Eylül 1980`de AK Parti yoktu ki diyerek konuşmasına devam eden Uğur, "İstiyoruz ki, artık darbeler olmasın, milletin seçtiklerinin önüne geçilmesin. Milletin arzusuna, isteğine, inancına göre Anayasa`mız olsun. TBMM`de her partiden ikişer kişi görev yapmak üzere toplam 8 kişi uyum komisyonunda yeni Anayasa hazırlama çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.  
Son olarak Erdek`te devam eden ve etmesi planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Uğur, Erdek`te hastane inşaatı bitmek üzere,  kapalıspor salonu yapımı hızla sürüyor, Çevre Yolu Proje çalışmasının sürdüğünü öğrendim, ilçeye çok acele yeni bir Adliye Binası lazım. Erdek`e bir çivi çakılacaksa, Erdek Belediye Meclisinin bunu kolaylaştırması gerekiyor. İlçenin bir gölete ihtiyacı varmış, DSİ`nin, Balıkesir`e 800 milyon liralık yatırım yaptığını, "1000 günde 1000 gölet" projesi kapsamında Balıkesir`e kazandırmak istedikleri 10 gölet daha olduğunu bildirip, 10 gölet arasında Erdek`te var. Tüm Avrupa sarsılmaktan tüm yatırımlarını durdururken, biz ise elimizden geldiğince hizmet vermeye çalışıyoruz. Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini sözde değil, özde yapmaya çalışıyoruz diyerek sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, Milletvekilleri Uğur ile Öztaylan`a AKP İlçe Başkanı Metin Canbaz tarafından çiçek demeti sunuldu.
Parti binasındaki toplantıyı; Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetimi, AKP İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, AKP Balıkesir Milletvekili Adayı E. Mehmet Karatan, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz, AKP Karşıyaka Belde Başkanı Ahmet Turan, AKP Avşa Belde Başkanı Cemal Yanardağ, AKP Erdek İlçe eski Başkanları Ömer Erdoğan, Necati Elmas, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Şevki Kestane, partinin yönetim kurulları, kadın kolları, gençlik kolları ve kalabalık partililer izledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli