Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AKP Milletvekili Aydınlıoğlu: Yanan alanları hızla ağaçlandıracağız

AKP Milletvekili Aydınlıoğlu: Yanan alanları hızla ağaçlandıracağız

Geçtiğimiz günlerde Havran, Kalabak ve Fazlıca köyü arasında çıkan orman yangınlarında Ayvalıka kadar 500 hektar orman arazisinin kül olması AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlunu harekete geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde Havran, Kalabak ve Fazlıca köyü arasında çıkan orman yangınlarında Ayvalık`a kadar 500 hektar orman arazisinin kül olması AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu`nu harekete geçirdi.
Orman alanlarının telef olmasının bölgemiz için son derece üzüntü verici olduğunu söyleyen Aydınlıoğlu, "bu yangında birçok orman arazisi, zeytin arazisi, bağ ve bahçeler zarar görmüştür" dedi. 
Zeytin arazisi bağ ve bahçesi zarar gören vatandaşlarımızın Tarım il Müdürlüğüne müracaat edip zarar ziyan tespiti yaptırmalarını isteyen Aydınlıoğlu, şu anda raporlar hazırlanmakta 10 gün içinde yanan yerlerle ilgili tespit yapılacaktır. Daha sonra yanan bu yerlerle ilgili kesim ve temizlik işlemleri yapılacak. Yanmış olan kuru ağaçlar kesilecek onun yerine yerler sürülüp, çam fidanları dikilecek ve tohumlama yapılacaktır. Arazinin durumuna göre tohumlama yapılacaktır, şeklinde konuştu. 
Orman Bölge Müdürlüğü`nün konuyla ilgili çalışıp, Şubat sonuna kadar yanan yerlerin % 80`ninin fidanlanmış olacağını kaydeden Aydınlıoğlu, "Yine Kazdağlarıyla ilgili bir çalışmamız daha vardır. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay, bölgemize gelip Küçükkuyu`dan Ayvalık`a kadar Kazdağlarının da içinde bulunduğu alanın turizm ve destinasyon merkezi olması için yarın toplantı yapılacaktır." dedi.
Aydınlıoğlu, "Bölgemizde var olan zengin potansiyele deniz turizmi, dağ turizmi ve termal kaplıca turizminin yanı sıra ayrıca bölgemize hareket katacak olan Uluslararası Havaalanı devreye girmesiyle İnşallah bölgemiz kaz dağlarının da içinde bulunduğu bir turizm destinasyon merkezi olacaktır diyerek sözlerine ekledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı